Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Roparun Texel, op weg voor een beter leven met kanker

Samen met u willen we deze missie volbrengen!

Diverse leden van het Roparun Texel-team hebben van dichtbij meegemaakt hoe zwaar het is om te leven met kanker. Waarschijnlijk kent ook u wel iemand die is getroffen door deze slopende ziekte. In Nederland leven jaarlijks 770.000 mensen met en na kanker. De impact van het leven met kanker is groot, maar samen met u kunnen wij zorgen voor wat verlichting!

Niet alleen voor de patiënt zelf is het zwaar, ook voor zijn of haar familie. Gelukkig hoeven we als omgeving niet lijdzaam toe te zien en kunnen we ons steentje bijdragen. Helaas niet direct aan herstel, maar we kunnen er met z’n allen wel voor zorgen dat het leven met kanker draaglijker en een beetje leuker wordt.

Leven toevoegen aan de dagen

Dat is het motto van de Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’ De organisatie is ontstaan uit een weddenschap tussen twee vrienden die in 1991 een run organiseerden van Parijs naar Rotterdam. Ze zochten sponsors en zamelden een flink bedrag in. Dat wilden ze graag schenken aan een goed doel. Dat werd de Daniel den Hoedkliniek, waar de donatie van de vrienden werd besteed aan palliatieve zorg voor mensen met kanker. Deze kliniek maakt onderdeel uit van het Erasmus MC en is gespecialiseerd in de zorg voor kankerpatiënten, met het daarbij behorende onderzoek, onderwijs en opleidingen. Het doel bleef en de Roparun groeide uit tot een evenement met honderden teams en duizenden deelnemers. Allemaal met dezelfde motivatie: ervoor zorgen dat we het leven van kankerpatiënten en hun naasten leuker en draaglijker kunnen maken. Dat is ook onze drijfveer. Daarvoor lopen we met liefde meer dan 500 kilometer hard!

Wat gebeurt er zoal met de opbrengst?

De Roparun financiert geen onderzoek naar kanker. Daarvoor zijn andere organisaties actief. We richten ons op het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten, die in de meeste gevallen niet meer zullen genezen. We zorgen ervoor dat die laatste levensfase zo fijn mogelijk verloopt. Roparun steunt verschillende projecten, zoals bijvoorbeeld een dagje uit voor zieke kinderen of een vakantie voor mensen met kanker en hun familie. Maar het is meer dan dat. Denk ook aan sportfaciliteiten op een oncologie-afdeling, workshops in een inloophuis, een aangename badkamer in een hospice. Organisaties, stichtingen en initiatieven die zich inzetten voor doelen die passen binnen de missie van de Roparun kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage.

Wat kunt u doen?Wat gebeurt er zoal met de opbrengst?

Team Texelrunners van Roparun Texel bestaat uit 23 personen. Naast lopers zijn er fietsers, chauffeur/kaartlezers, verzorgers en cateraars actief, onder bezielende leiding van teamcaptain Maikel van der Gracht. Gezamenlijk gaan wij op pad om de route van ruim 500 kilometer succesvol af te leggen. Onze missie is natuurlijk pas écht geslaagd als het ons is gelukt om een mooi sponsorbedrag bij elkaar te brengen. En daarvoor hebben we uw hulp nodig! U kunt ons op verschillende manieren ondersteunen:

Afname van een sponsorpakket

 • Pakket start (€ 150,-)
  Vermelding van bedrijfslogo (klein) met link op website Roparun Texel
 • Pakket Sprint (€ 250,-)
  Vermelding van bedrijfslogo (groot) met link op website Roparun Texel en op Facebookpagina Roparun Texel
 • Pakket Finish (€ 500,-)
  Uitdragen bedrijfsnaam sponsor op banner bij finish
 • Pakket Estafette (€ 500,-)
  • Vermelding van bedrijfslogo (groot) met link op website Roparun Texel
  • Vermelding op Facebookpagina Roparun Texel
  • Periode ‘Sponsor in the spotlights’ op website Roparun Texel
  • Vermelding van bedrijfslogo in banner op voorpagina website Roparun Texel
 • Pakket Marathon (vanaf € 1.000,-)
  Dit betreft maatwerksponsoring. In overleg met u stellen we een sponsorpakket op maat samen
 • Euro per kilometer
  Sponsor (een deel van) de route met een euro per kilometer. Welk traject krijgt uw (bedrijfs)naam?
 • Lid worden van de Club van 50
  De Club van 50 bestaat uit bedrijven en particulieren die ons jaarlijks steunen met minimaal € 50,-

Gaat u met ons de uitdaging aan?

Samen kunnen we deze missie volbrengen! Wij lopen en u ondersteunt met een financiële bijdrage, zodat we samen het leven van mensen met kanker en hun gezin fijner en leuker kunnen maken.

Texelaars willen steentje bijdragen

Op Texel werd de Roparun geïntroduceerd door enkele deelnemers die naar het eiland waren verhuisd. Hun enthousiasme leidde in 2011 tot de oprichting van Roparun Texel, een enthousiaste ploeg Texelaars die in 2012 voor de eerste keer meedeed aan het evenement over ruim 500 kilometer. Sindsdien zet het Texelse team zich jaarlijks met hart en ziel in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit mooie doel. Het team organiseert hardloopevenementen, verkoopt boeken, planten en andere spullen die geld opleveren en werft sponsors die de Texelse Roparunmissie ondersteunen. Inmiddels kennen veel Texelaars Roparun Texel en mogen we ieder jaar weer rekenen op ondersteuning van trouwe sponsors en éénmalige giften.

Zet Roparun Texel zich ook in voor patiënten op Texel zelf?

De gelden die wij inzamelen worden door Stichting Roparun verdeeld over passende aanvragen uit heel Nederland. Dat betekent dat ook Texelaars daarvan kunnen profiteren en Texelse organisaties een aanvraag kunnen doen. Hospice Texel beschikt bijvoorbeeld dankzij de Roparun over een mooie keuken en een goede zonwering. Noordwest Ziekenhuizen (Den Helder en Alkmaar) kan dankzij de Roparun beschikken over zogenoemde Keppie slaapmutsen. Dat zijn speciale mutsjes voor patiënten die hun haar hebben verloren door chemo-kuren. Roparun Texel bemiddelt en draagt bij aan het realiseren van vakanties op Texel voor kankerpatiënten. Ons Texelse team heeft met succes de landelijke organisaties in contact gebracht met VVV Texel voor het beschikbaar stellen van een aantal vakantiehuizen voor gezinnen waarvan een gezinslid lijdt aan kanker. Via een speciale toewijzingscommissie komen daarvoor gezinnen in aanmerking die hard toe zijn aan een fijne vakantiebreak.

Uw sponsorbijdrage

Wilt u ons ondersteunen of sponsoren? Gebruik dan de doneerknop op deze website of stuur ons een mail via info@roparuntexel.nl en wij nemen contact met u op over de mogelijkheden. Gewoon overmaken mag natuurlijk ook:
NL 96 RABO 0181 267 853 t.n.v. Roparun Texel.

Goed om te weten

Honderd procent van al het opgehaalde sponsorgeld gaat naar het goede doel. Eventuele kosten die Roparun Texel maakt, worden uit eigen zak betaald of ook gesponsord.

Uw sponsorgeld wordt goed en verantwoord besteed. Daarop kunt u volledig vertrouwen. Stichting Roparun heeft sinds 2006 het CBF Keurmerk, zodat sponsoren weten dat de stichting verantwoord
met giften omgaat.

Daarnaast is de stichting een ANBI-instelling: een Algemeen Nut Beogende Instelling. Hierdoor zijn giften aftrekbaar van de belasting. Roparun Texel heeft momenteel een aanvraag lopen om als lokale stichting ook aangemerkt te kunnen worden als ANBI-instelling.

Roparun Texel
Wilt u meer weten over de Texelse Roparunners of onze activiteiten? Kijk dan op onze website of volg ons op Facebook

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in