Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Lintje voor Jan Frederici

Teamlid Jan Frederici is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau als dank voor zijn jarenlangen maatschappelijke inzet. Niet alleen voor de Roparun maar in nog veel meer maatschappelijke activiteiten. In het kort is het samen te vatten als: Te land, ter zee, en in de lucht.

 

Jan Frederici is vanaf 1975 actief als vrijwilliger en/of bestuurder bij Watersportvereniging Texel, Stichting Havenbelangen Oudeschild, Stichting Roparun, Zweefvliegclub Texel, Texel Airshow, Sail Den Helder, Stichting Rede van Texel en Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel (STIFT).

Bij Zweefvliegclub zorgt hij samen met andere vrijwilligers voor het onderhoud en in stand houden van de hangar en de drie zweefvliegtuigen van de club. Hij is gecertificeerd om zweefvliegopleidingen te verzorgen en actief zweefvlieger. Als secretaris is hij secuur en accuraat en daardoor een steun voor het overige bestuur.

Van begin af aan is hij bij betrokken bij de Texel Airshow en is een grote steun voor luchthavenmeester de heer Ed de Bruijn. Als secretaris van Watersportvereniging Texel zet hij zich al jaren op een integere en bekwame wijze in. Mede door zijn inbreng als secretaris van Stichting Havenbelangen Oudeschild is de Haven – beleidsvisie 2014- 2015 tot stand gekomen.

Bij Stichting Roparun Palliatieve Zorg, afdeling Texel helpt hij bij de voorbereidingen zodat Roparun team Texel van circa 24 personen jaarlijks van Parijs (dit jaar Hamburg) naar Rotterdam kan lopen om geld op te halen voor mensen met kanker. Zelf loopt Jan circa 65 kilometer van het traject, dit jaar al voor de achtste keer.

Hij vertegenwoordigt de gemeente Texel in het Stichtingsbestuur van Sail Den Helder en verricht als zodanig allerlei hand-en-spandiensten.

Bij Stichting Rede van Texel organiseert hij mede de jaarlijkse lezing in het Zeemanskerkje, steeds over een onderwerp dat voor Texel en voor de hele Nederlandse samenleving herkenbaar is. Als secretaris van Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel (STIFT) heeft hij een belangrijke taak bij het verwerken van de aanvragen, zodat het bestuur hier weloverwogen over kan besluiten. Het gaat om grote bedragen. Zo is er in 2017 €721.000,- toegekend aan projecten ten gunste van het toeristisch product op Texel.

Ten slotte is hij na zijn dienstverband als Hoofd Civiele techniek / Infra bij de gemeente Texel nog een aantal jaren beschikbaar geweest voor noodzakelijk interim-management en projectbeheer.

Diverse sprekers uitten veel complimenten aan het adres van Jan Frederici: Eigenschappen die werden benoemd waren: integer, professioneel, onvermoeibaar, zorgvuldig, warm, innemend, bekwaam, diplomatiek en bescheiden.

De Texelrunners zijn zeer trots op de inzet van Jan voor het maatschappelijk belang. Namens de Texelrunners: Gefeliciteerd!!

bron: Texelse Courant

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in