Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Roparun 2021 in oktober

Recent is door de landelijke organisatie van de Roparun bekend gemaakt dat de editie van  2021 verschuift van het traditionele Pinksterweekend naar het weekend van 2 en 3 oktober.

Roparun-directeur Wiljan Vloet:Nadat wij in november 2020 al bekendmaakten dat de Roparun 2021 binnen de eigen landsgrenzen blijft, zijn we nu gezien de omstandigheden ook genoodzaakt het evenement naar een later moment dit jaar te verplaatsen. We verschuiven het evenement om twee belangrijke redenen. Uiteraard staat de gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers centraal. We zijn een evenement dat gaat over gezondheid, oog hebben voor elkaar. Een evenement dat gefundeerd is op het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. De Nederlandse gezondheidszorg heeft het enorm zwaar en de verwachting is dat de druk nog geruime tijd blijft. Alles wat bijdraagt om die druk te verlagen, moeten we doen.

Daarnaast bestaat de Roparun bij de gratie van het samen doen. Teamleden vormen sámen het team en opgeteld zijn de ruim driehonderd teams met hun achtduizend leden de Roparun; daar komen de ruim vijfhonderd vrijwilligers bij en uiteraard het publiek. Sámen beleven we op de grootste manier de Roparun, het feest, de emotie, de inspanning; het Roparungevoel. Dat is ons DNA. Wanneer deze DNA-kenmerken wegvallen, valt de ziel uit ons evenement”, vervolgt hij.

Dit betekent dat de dertigste editie van de Roparun, een jubileumeditie, eenmalig in een aangepaste vorm plaatsvindt. Zo zijn de start én finish op het Pinkpopterrein in Landgraaf en blijft de gehele Roparun in Zuid-Nederland. Omdat deze aangepaste vorm van de Roparun (maar) uit twee dagen bestaat, kent de route deze keer een kortere afstand van zo’n driehonderd kilometer. Het startschot klinkt op zaterdag 2 oktober. Naar verwachting zal het laatste team een dag later rond 18.00 uur finishen. Aansluitend is er een slotfeest, zoals vroeger in Parijs. Vloet: “Met deze oplossing proberen we een veilig evenement te organiseren, want veiligheid voor onze teams en vrijwilligers staat voorop.”

Door het Texelse Roparunteam ‘Texelrunners’ zijn de afgelopen week in Rotterdam weer de loten opgehaald die de teamleden, zodra dat weer kan, gaan verkopen. Het jaarlijkse startsein om met meerdere acties zoveel mogelijk geld op te halen om de leefomstandigheden voor mensen  met kanker en hun gezin te verbeteren. Teamcaptain Maikel van der Gracht daarover: “Het afgelopen jaar was het helaas niet mogelijk om iets te organiseren. Maar we hopen dat we, mede door het uitstel naar oktober, in het voorjaar en de zomerperiode dat nog een beetje goed kunnen maken”.

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in