Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

'Ome Jan' blij met Hospice Texel

In de aanloop naar een activiteit van de Roparun tekent ons teamlid Marian van Tatenhove met regelmaat een persoonlijk verhaal op van een Texelaar die te maken heeft gehad met kanker. Deze keer is de beurt aan 'Ome Jan Brouwer' uit Oosterend.

Ome Jan (81) en André Brouwer (53) uit Oosterend vertelden ons hun verhaal. In februari 2016 werd de verzorging van moeder Annie te zwaar voor Ome Jan en de kinderen. Tot hun verdriet kon moeder niet op Texel terecht en werd zij geplaatst in een verpleeghuis aan de overkant. Zij had in de gaten dat zij niet meer op Texel verbleef en dat maakte haar verward, onrustig en verdrietig. Na enkele moeilijke weken kon moeder naar het hospice in Den Burg. Op de boot terug naar het eiland leek zij zich al bewust van de verandering en na aankomst in het hospice kwam zij tot rust. De familie werd in het hospice "werelds ontvangen, alsof de rode loper uitgerold was". Ze voelden zich meteen op hun gemak en waren blij dat ze dag en nacht op bezoek konden gaan. Moeders uitdrukkelijke wens om op Texel te sterven, kon dankzij het hospice uitkomen. 

De Stichting Roparun heeft al veel hospices in het land gesteund met financiële bijdragen. Ook het hospice op Texel heeft tweemaal een donatie van de Roparun ontvangen. Dankzij deze en alle andere bijdragen kunnen patiënten waarvan de verzorging thuis te zwaar wordt toch op het eiland blijven en in een huiselijke en warme omgeving verzorgd worden. En zo kan in de toekomst indien nodig ook aan de wens van Ome Jan voldaan worden: "as het met mien ook erreg erreg wordt wil ik naar de hospies!" 

De Texelrunners organiseren in de aanloop naar de Roparun diverse activiteiten om geld in te zamelen. Op 22 april (tweede paasdag) houden ze de jaarlijkse Vis en Patatloop in Oosterend. Er zijn aantrekkelijke routes uitgezet in de omgeving van Oosterend van 7 en 12 km. De 7 km kan ook gewandeld worden. Inschrijven bij het Cafeetje vanaf 14.00 uur, de start is om 14.30 uur. Deelname kost €10.- p.p. incl. gebakken sliptong en patat na afloop voor alle deelnemers.

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in