Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Goede doelen veiling Oosterend

Maar liefst 145 kavels zijn onder de hamer gegaan tijdens de Goede Doelen Veiling op zaterdagavond 9 november in de Bijenkorf in Oosterend. De opbrengst komt in z'n geheel ten goede aan voetbalclub SV Oosterend, de Roparun/Texelrunners en muziekvereniging Excelsior.

Vrijwilligers van deze organisaties klopten bij particulieren, winkeliers en andere ondernemers aan om spullen beschikbaar te stellen voor de veiling. "Het was doorpakken, maar vrijwel nergens stootten we onze neus, 99 procent van de gevraagden gaven gehoor aan onze oproep. Zodra we iets toegezegd kregen, zetten we dat gelijk in de app, om te voorkomen dat dezelfde personen door een andere vrijwilliger werden benaderd", vertelt mede-initiatiefnemer en SVO-voorzitter Wim Westdorp. De dorpscommissie van Oosterend stelt de Bijenkorf gratis beschikbaar.

Onder het gevarieerde aanbod zat o.a. dertig seconden gratis winkelen in een modezaak, een fraai horloge, een Batavus bromfiets, een fust bier van 50 liter, een rondleiding door de eendenkooi van Spang, een air fryer en een keukenmessenset van Jamie Oliver. Bijzonder ook de garagehouder die 5 bonnen van €50,- aan benzine beschikbaar stelde. In dezelfde categorie 'bijzonder' ook een voetbalshirt van FC Volendam en een vogeltentje (in schutkleuren). Onder het aanbod ook schapenvachten en meerdere schilderijen, onder meer ééntje van de Slufter. Decoratief ook een sfeerlamp, door Ed Witte gemaakt van een oude handboormachine. Verder een EHBO/preventiecursus ter waarde van €500,-.

Ook voor de inwendige mens was op de veiling het nodige te halen. Dinerbonnen bij diverse restaurants en andere eetzaken. Zoals een etentje voor vier personen. En ook een maaltje van vijftig sliptongetjes, een kavel die werd gecombineerd met een collectie speciaalbier. In andere gevallen werd er ook wel een fles wijn aan een kavel toegevoegd. Voor de liefhebbers van Juttertje was er een fles met maarliefst drie liter van het plaatselijke brouwsel. Westdorp: "Ik heb me het lazerus gesjouwd, bij het ophalen van de fles." Onder de hamer gingen ook fietstassen, kinderzitjes, bowling-, kart-, zwem- en andere arrangementen. Ook een rondvlucht voor één persoon in een zweefvliegtuig en een kerstworkshop bij Erna voor twee personen.

Bij elkaar dus 145 kavels. De spullen werden onder de hamer gebracht door veilingmeesters Jan Bloem en Edgar Klippel, die elkaar steeds na twintig kavels afwisselde. De opbrengst gaat in z'n geheel naar de drie genoemde doelen. Het geld wordt gelijk verdeeld. Westdorp: "We kunnen het allemaal goed gebruiken." Voor kopers lag er bij binnenkomst in de Bijenkorf een catalogus en een koopkaart klaar, waarmee kon worden geboden. Kosten waren €2,50 en bood tevens kans op de deurprijs van €100.- contant, beschikbaar gesteld door Bungalowverhuur De Muy.

Oosterend was verschrikkelijk enthousiast en in totaal zijn er 80 nummers verkocht. Het heeft de 3 vereniging ieder € 3.500 opgebracht. Een mooi resultaat! Het was wel veel werk maar leuk om te doen aldus de organisatie. Mogelijk over 2 of 3 jaar wordt er weer een veiling georganiseerd.

bron: Texelse Courant

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in