Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Blij met 'Roparun-huiskamer'

In de aanloop naar een activiteit van de Roparun tekent ons teamlid Marian van Tatenhove met regelmaat een persoonlijk verhaal op van een Texelaar die te maken heeft gehad met kanker. Deze keer is de beurt aan Texelrunner-teamlid Bea van der Ploeg.

De Texelrunners vertrekken op zaterdag 8 juni 2019 met een touringcar en twee kleine busjes naar Hamburg voor de start van de jaarlijkse 'Roparun'. Doel is om zoveel mogelijk geld op te halen om de kwaliteit van leven van mensen met kanker te verbeteren.Aan boord van deze touringcar en busjes zijn acht lopers, vier fietsers, drie chauffeurs, drie navigators, twee masseurs/fysiotherapeuten en een teamcaptain. Om deze ruim twintig personen gedurende 2,5 dag van eten en drinken te voorzien, gaan Bea van der Ploeg en Ans Timmer mee voor de catering. Voor vertrek zorgen zij voor stapels broden, broodbeleg, koffie, thee, melk, koek, grote hoeveelheden water, pannenkoeken en versbereide maaltijden, die onderweg opgewarmd kunnen worden. Met de opbrengst van de Roparun worden faciliteiten voor mensen met kanker en hun familieleden gefinancierd. Dit doel spreekt Bea van der Ploeg (51) uit Oudeschild bijzonder aan. 

Tijdens de ziekenhuisopname van haar schoonmoeder in oktober 2015 was Bea met haar gezin in de huiskamer die is ingericht op de afdeling oncologie van het Gemini-ziekenhuis. Dit is een gezellig vertrek waar de patiënt bezoek kan ontvangen en waar in een sfeervolle omgeving met elkaar gepraat kan worden. Verder zijn er tijdschriften, spelletjes en een televisie aanwezig om voor de nodige afleiding te zorgen. De familie kan er ook verblijven als de patiënt een behandeling ondergaat of tijdelijk geen bezoek kan ontvangen. Bea: "Het gaf me een fijn gevoel om mijn schoonmoeder in zo'n nare periode in een huiselijke omgeving te kunnen bezoeken. Geen steriele ziekenhuiskamer met stoelen en krukjes om een bed. In de kamer hangt een bordje waarop staat dat deze is gesponsord door de Roparun. Dat was heel bijzonder want mijn man, Jan Nico, was toen al een aantal jaren bij het Texelse team betrokken. In 2016 ben ik zelf voor het eerst mee geweest met de Roparun. Komende Pinksterdagen ben ik dus voor de vierde keer van de partij. Door mijn bezoek in de huiskamer sta je er nog eens extra bij stil waarvoor je het allemaal doet!" 

Benefietdiner

In de aanloop naar het evenement organiseren de Texelse Roparunners diverse activiteiten om geld in te zamelen. Zo is er op zaterdag 2 maart aanstaande een Benefietdiner in Paal 9. Deze avond wordt het eten niet door Bea en Ans bereid, maar staat het team van Paal 9 klaar voor de gasten. Op het menu staan Hollandse stamppotten, gastspreker Dirk Haker komt iets vertellen over zijn fietsreizen en er is live-muziek verzorgd door Thomas Heijdeman. Het Benefietdiner begint om 18.00 uur, gasten zijn welkom vanaf 17.30 uur. De kosten zijn €15.- p.p. excl. drankjes. Er is gezinskorting, vier personen uit een gezin betalen samen €50.-. Reserveren is verplicht en kan tot 25 februari via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over de Roparun, de goede doelen die ondersteund worden, sponsormogelijkheden en andere evenementen die dit voorjaar nog gaan plaatsvinden op www.roparuntexel.nl. Ook worden daar de teamleden van team 'Texelrunners' voorgesteld.

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in