Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Riny Roeper

Mijn naam is Riny Roeper, getrouwd met Willem. Samen met zoon Corneel wonen we in Oudeschild, onze dochter Marloes woont en studeert in Utrecht.

‘Roparunverhalen’ kon ik al van twee collega’s uit de tijd dat ik nog werkzaam was bij de Ambulancedienst. Tijdens Pinksteren gingen zij met het Texelse Team mee als chauffeur en navigator van het  lopersbusje, op de route tussen Parijs en Rotterdam. Heel bijzonder om deelgenoot van te kunnen zijn, begreep ik toen al.                                                                                                                                           

Geheel onverwacht werd ik een paar dagen voor de Roparun van 2019 gevraagd om als loper mee te gaan, omdat iemand plots geblesseerd was geraakt. Aan mij werd gedacht omdat ik regelmatig kilometers maak en recent een marathon had gelopen. Tijd om lang na te denken was er niet. Toevallig was ik het Pinksterweekend vrij van taxiwerk bij TBO en ook zonder teamvoorbereiding wilde ik dit bijzondere avontuur wel aangaan.

Hardloopervaring, kilometers maken in weer en wind, het is van belang voor deelname. Maar ik weet inmiddels dat dit loopevenement echt ‘met niets’ is te vergelijken. Het is een soort lange intervaltraining van twee dagen, dag en nacht, waarin je per loper ongeveer 70 kilometer rent. Een beetje gek moet je wel zijn, van rusten komt weinig. Je kan even kort slapen in een rijdende touringcar. Voor eten, drinken en massage tussen de etappes wordt gezorgd door andere teamleden. Ieder z’n specifieke taak. Het is een ‘monstertocht’, die je met z’n allen doet in voor- en tegenspoed, onvergetelijke momenten maak je samen mee. Finishen in Rotterdam (route vanuit Hamburg in 2019 ) is ieders drijfveer!

De sponsoring aan de Roparun door velen uit de Texelse samenleving geeft financiële mogelijkheden voor goede doelen ten dienste van kankerpatienten en ernstig zieken. Kortgeleden maakte ik van nabij mee, hoe het is om een laatste wens van iemand die terminaal ziek is in vervulling te zien gaan. Het werd voor ieder van ons een hele speciale dag om nooit meer te vergeten.

Hopelijk is mijn conditie in 2022 goed genoeg om, na de afgelasting in 2020 en de korte Roparun in 2021, mijn steentje weer bij te kunnen dragen aan dit sportieve evenement. 

Tot dan, vriendelijke groet, Riny Roeper.

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in