Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Hans Westdorp

Op het moment dat ik dit schrijf eind 2019, hebben we met de Texelrunners acht edities van de Roparun achter de rug, waarvan ik er zeven heb mogen meemaken. Helaas kon ik er de editie van 2017 door omstandigheden niet bij zijn.
Mijn naam is Hans Westdorp en ik ben binnen het team al enige jaren een van de twee chauffeurs van de touringcar.


Het begon allemaal eind 2011, begin 2012. Een paar mensen, waaronder David van Logchem, hadden het plan opgevat om mee te gaan doen aan de Roparun, de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam over een afstand van 530 km om geld in te zamelen voor het goede doel. Voor mensen met kanker die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, of een hospice om deze in te richten, kortom voor iedereen die met kanker te maken heeft of heeft gehad.

David kwam ook bij mij om te vragen of ik hier interesse in had om mee te doen en vanaf het begin was ik enthousiast hiervoor. Totaal geen idee wat er op mij af zou komen, maar naarmate de tijd vorderde werd het steeds duidelijker.

De allereerste editie in 2012 was organisatorisch vallen en opstaan, maar uiteindelijk werd het een fantastische ervaring en waar we de volgende edities van hebben geleerd en volgens mij leren we nog steeds van de voorbije edities heb ik wel eens het gevoel. Het verbaasd mij iedere keer weer dat, ondanks een steeds wisselende samenstelling van het team, met als kern een aantal mensen die er eigenlijk altijd bij geweest zijn, het elke editie weer een fantastische ervaring voor mij is geweest en hopelijk voorlopig zal blijven. Iedere keer weer een groep erg enthousiaste mensen die er voor gaan om de loop tot een goed einde te brengen en daarna te kunnen zeggen, wat een goed gevoel houden we hieraan over. Als je dan ook nog bedenkt waar je het voor doet, is de uitdaging, het vele slaap tekort tijdens het weekend waarin dit evenement plaats vindt en al het andere wat erbij komt kijken, het allemaal dubbel en dwars waard.

Ik hoop dat het Team van Texel nog vele keren erbij zal zijn en dat ik dit nog zeker een aantal keren van dichtbij mee kan maken. In ieder geval de editie van 2020 met de start vanuit Bremen ben ik erbij!

Mochten jullie dit ook eens mee willen maken of wellicht ons eens helpen/ ondersteunen, laat het weten. Het geeft je een zeer positief gevoel kan ik uit ervaring zeggen.

Uitgelichte sponsors