Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Wensambulance geschonken door Roparun

Stichting Roparun Nederland heeft Wensenambulance Noord-Holland zaterdagmiddag in Beverwijk een ambulance geschonken Een delegatie van Roparunteam Texel was daarbij aanwezig.

Enige tijd geleden nam bestuurslid Rob Kool van Stichting Wensenambulance Noord Holland contact op met Maikel van der Gracht, voorzitter van de Texelse Roparunners. Ze hadden van de landelijke Stichting Roparun een wensambulance gekregen en vonden het leuk om teams uit Noord Holland bij de overhandiging te betrekken. Het was zaterdag tevens de officiële ingebruikname van het nieuwe onderkomen van de Stichting in Beverwijk.
Ze zaten voorheen in Amsterdam, maar de komst van deze derde ambulance maakte verhuizen naar een grotere ruimte noodzakelijk. Het betreft een ambulance die is overgenomen van de reguliere ambulancezorg in Amsterdam en speciaal is aangepast voor wensambulancevervoer. Onderdeel daarvan is o.a. een nieuwe, volledig elektrisch bedienbare brancard. Deze brancard alleen al kostte €45.000.-. Met de aanschaf en alle aanpassingen was totaal een bedrag van ruim €123.000 gemoeid.

Voor de zeven teamleden die aanwezig waren was het mooi en emotioneel om te zien hoe blij de stichting met de ambulance is en wat voor moois ze kunnen doen voor mensen die chronisch of terminaal ziek en bedlegerig zijn. De Stichting voorziet in een grote behoefte, want vorig jaar zijn er maar liefst 400 ritten gemaakt. Dat betekende tevens de noodzaak om over een derde ambulance te kunnen beschikken. Er zijn 140 vrijwilligers aan de stichting verbonden, dat zijn  zowel verplegers als chauffeurs. Die laatsten zijn allemaal ervaren politie, ambulance en brandweermedewerkers. Eén van de aanwezige verplegers is de van Texel afkomstige Guus Siebinga. Een bekende naam voor de oudere lezers. De organisatie is volledig afhankelijk van donaties en sponsors, er zijn geen betaalde medewerkers in dienst.

Kool drukte de Texelaars op het hart om vooral ook op het eiland kenbaar te maken dat mensen die daarvoor in aanmerking komen -bij voorkeur via een e-mail-  contact kunnen zoeken met een verzoek voor een rit. Het gaat om mensen die ziek zijn en in de palliatieve fase van hun ziekte zitten maar nadrukkelijk ook om chronisch zieke mensen die uitsluitend liggend vervoerd kunnen worden.

Als je een wens hebt, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De website van de stichting is: www.wensenambulance.nl. Daar vind je meer informatie over de Stichting.

 

19
18
17
13
16
15
14
12
11
10

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in