Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Verwenweek vrouwen met borstkanker

 

 

Bij Jannie Mattner is borstkanker geconstateerd, hierdoor kwam zij in een soort overlevingsmodus terecht. Samen Varen in combinatie met de Roparun organiseert speciaal voor vrouwen die fysiek kwetsbaar, herstellende van of levend met borstkanker en in een niet rooskleurige financiële situatie zitten een verwenweek.

Voor en door Vrouwen!

Jannie Mattner is een van de vrouwen geweest die heeft mogen genieten van zo'n verwenweek. Hiervoor heeft zijn een stukje geschreven dat hieronder te lezen is:

Wij zijn blij dat we als Texelrunners op deze manier iets hebben kunnen betekenen!!

 

Samen Varen en Roparun, een verwenweek voor vrouwen met borstkanker.

foto1
Wat is het toch heerlijk dat er mensen zijn die hun vrije tijd willen besteden aan het welzijn van anderen. Het motto van Roparun is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.” Roparun bestaat 25 jaar en heeft tot nu toe meer dan 67 miljoen euro opgehaald. Ze hebben de jaarlijks terugkerende sponsorloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, maar er zijn veel meer activiteiten waarmee ze proberen geld in te zamelen. Ze bezoeken bedrijven, houden collectes, staan op markten en nog veel meer.

Dit geld wordt vooral besteed aan mensen met kanker. Op Texel hebben ze een nieuwe keuken geschonken aan de Hospice. Verspreid over Nederland hebben ze vakantiehuisjes waar mensen die ernstig ziek zijn gebruik van kunnen maken en nu gaan ze de verwenweek voor vrouwen met borstkanker, die in november van dit jaar plaatsvindt ook sponsoren. Ik heb het geluk gehad deze reis vorig jaar te mogen maken en het heeft mijn leven veranderd.

Als je te horen krijgt dat je borstkanker hebt komen de meeste vrouwen in een soort overlevingsmodus terecht. Ze doen wat de artsen zeggen en proberen te overleven. Ondertussen gaat het gewone leven door en ben je ook nog steeds echtgenote, moeder en vriendin. Vaak zitten deze vrouwen ook nog in slechte financiële situaties en kunnen ze zelf niet op vakantie gaan. Als je dan de kans krijgt om met zo’n verwenweek mee te gaan, maakt dat alle verschil van de wereld.

MS-prins-willem
In Kampen kwam ik aan boord van het schip de “Willem-Alexander.” Vanaf dat moment werden we door vrijwilligers als prinsessen behandeld. Onder het motto niets moet, alles mag werden alle wensen vervuld. Aan boord hutten voor twee personen, heerlijke en uitgebreide maaltijden, plus heel veel liefde van de vrijwilligers en de gasten onder elkaar. We werden verwend met een kapster, een schoonheidsspecialiste, een cursus buikdansen en een voorstelling pantomime, verschillende massages en wat later onze favorieten blijken te zijn, twee zangdocenten. In elke plaats die we aandeden was er voor ons een verrassing geregeld, op de foto in Volendamse klederdracht, Hightea in de duurste hotels van Amsterdam, een shanti koor in Wijk bij Duurstede en s’avonds ook nog uit eten. Op medisch gebied zijn er een arts, een psycholoog, verpleegkundigen en een fysiotherapeut voor de nodige ondersteuning.

De ommekeer begon voor mij met een programma dat “vrouwenkracht” heette. Het was er op gericht je bij je eigen gevoel terug te brengen. Nou dat is gelukt, een week lang huilen, tranen van verdriet maar ook blijdschap en opluchting. Ik kon ook bij mijn mede gasten zien dat ze opbloeiden in de loop van de week. Het zingen heeft ons echt samengebracht. Elke Dag na de koffie gingen de eersten van ons naar Herma en Belinda in de zangstudio. Wat is dat goed voor een mens, je vergeet dat je ziek bent en kan volkomen jezelf zijn.

logo-samen-varen
Samen varen is een project dat valt onder de stichting samen Delft. Alle medewerkers op het schip zijn vrijwilligers met uitzondering van de bemanning van het schip zelf.
Voor donaties en info kunt u terecht op: www.samen-varen.nl

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Invalid Input
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in