Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Uitstapje naar 'KiKa' voor Riny en Klaas-Pieter

Onze Roparun-teamleden Riny Roeper en Klaas-Pieter Zuidewind (op de foto midden en rechts) maken  een uitstapje naar een ander goed doel en hopen op 28 november met hun loopmaatje Clementine de Wit (op de foto links) de 'Run for KiKa-marathon' te lopen. Hiermee willen ze zoveel mogelijk geld ophalen in de strijd tegen kinderkanker. Zo blijven ze in vorm en hebben ze een mooi doel voor ogen.

"We lopen ieder jaar wel wedstrijden en wilden al een marathon lopen. Maar corona zette er een streep door. Gedurende de intelligente lockdown zijn we alle drie veel blijven hardlopen. Nu de KiKa Marathon op Texel wordt gehouden, hebben we een doel en daarmee extra motivatie om te trainen", legt Klaas-Pieter uit. 

We spraken onlangs af met het drietal bij de kapsalon van Clementine aan de Gasthuisstraat. "We gaan zo trainen met zijn drieën, veertien kilometer met een stuk van de route. Met de trainingsmethode die wij volgen ben je vooral bezig met ademhaling en hartslag. Vroeger was het gebruikelijk dat je van tevoren al een keer 32 kilometer loopt en dan op de wedstrijddag nog tien kilometer extra. Nu trainen we maximaal 14, met als achterliggende gedachte niet vermoeid te raken en zo fit mogelijk aan de start te staan. Wel hebben we allemaal al wel eens een marathon gelopen natuurlijk", vertelt Clementine. 

Er wordt momenteel vier keer per week getraind, weer of geen weer. "Als je aan het rennen bent en het begint te regenen, is dat niet erg. Natuurlijk is de zin wel eens minder als het regent en je nog moet. Maar we gaan altijd. Gisteren nog, nat tot op het ondergoed", lacht Riny hartelijk. 

Riny die al 35 jaar aan hardlopen doet, geeft aan dat het ook een mentale kwestie is. "Je moet het niet als één geheel zien, maar opdelen. We lopen straks drie keer die veertien kilometer, je deelt het op als het ware." Ondanks de fysiek zware inspanning proberen ze wel te genieten van de omgeving. "De route is prachtig op 28 november. Dat helpt juist", stelt Clementine. Klaas-Pieter is onderweg vooral bezig met zijn ademhaling. Het drietal heeft voor de gezamenlijke marathon een streeftijd van 4.30 uur voor ogen.

Steunen

Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Mensen die willen steunen kunnen dit doen via www.runforkikamarathon.nl/texel-marathon-2020. en bij 'sponsor' de naam van Clementine of Klaas-Pieter in te vullen. De marathon wordt mede mogelijk gemaakt door AV Texel die naast vrijwilligers ook verantwoordelijk zijn voor het uitgezette parcours. Riny verkreeg haar startbewijs door twee vrijwilligers in te brengen, loopvriendinnen Ellen en Anna ondersteunen de organisatie op de wedstrijddag.

Wij wensen onze teamleden Riny en Klaas Pieter veel succes 28 november! 

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in