Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Texelrunners gehuldigd

Het Texels Roparun-team de Texelrunner is tijdens een spetterende show vorige week vrijdag in Puttershoek gehuldigd voor hun hardloopprestatie bij de non-stop estafette van Parijs naar Rotterdam. Deze jaarlijkse sponsorestafetteloop wordt georganiseerd om geld bijeen te brengen ten behoeve van terminale kankerpatiënten.

Voor de vierde keer hebben de Texelrunners tijdens de Pinksterdagen meegedaan aan deze Roparun sponsorloop die als motto heeft; Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Ieder jaar wordt dit grootse loopevenement samen met alle vrijwilligers en de deelnemende teams afgesloten met een slotfeest. Hierbij wordt het totaal bijeen gebracht bedrag bekend gemaakt, dit jaar €5.006.417,-.

Ook worden tijdens dit feest de teams gehuldigd die een opmerkelijke loopprestatie hebben geleverd. Voor hun loopprestaties op het traject Parijs - Rotterdam (er wordt ook vanuit Hamburg naar Rotterdam gelopen) werden drie teams gehuldigd. Het snelste team, het team dat het langst van de loop had genoten en het team dat zo dicht mogelijk bij hun opgegeven eindtijd in Rotterdam aankwam. De Texelrunners - team 284 - waren niet de snelste maar met een zevende plaats van de 315 deelnemende teams ook zeker niet het langst genietende team. Wel gingen zij - na een non-stop hardloopestafette van 38 uur en 29 minuten - op 33 seconden na, precies op tijd in Rotterdam over de finish. De Roparun-organisatie vond dit zo'n opmerkelijke prestatie, dat zij tijdens een ''spetterende presentatie'' de aanwezige vertegenwoordigers van de Texelrunners op het podium ten overstaan van een duizendkoppige menigte nog eens even extra in het zonnetje zette met de uitreiking van een kolossale beker voor de beste schemalopers. Zo zijn dus Frits van der Gracht, Marcel Verbeek en Jan Frederici namens ons gehele team ter overstaande aan een duizendkoppige menigte op het spetterende slotfeest in Puttershoek door de Roparun organisatie gehuldigd als beste schemalopers op het traject Parijs – Rotterdam. Het was een ware happening. Met veel bombarie kregen we weer rozen en een zilveren bokaal van bijna een halve meter hoog.

De gemiddelde snelheid over het gehele traject was precies de van te voren opgegeven snelheid van 13,5 km/uur. Bij de finish werden de Texelaars opgewacht door niemand minder dan Nelli Cooman, ambassadeur van de Roparun. Onder het toeziend oog van honderden toeschouwers mocht Pierre Bonnet haar kussen in ontvangst nemen.

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Invalid Input
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in