Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Texel verwent kankerpatiënten

In samenwerking met Stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker) stellen de Texelse VVV en Texelse ondernemers opnieuw vakantieverblijven beschikbaar voor kankerpatiënten. Om hen en hun gezinnen een hart onder de riem te steken en bij te laten komen van alle zorgen en pijn, worden dit najaar en begin komend jaar minimaal tien weken vakantie beschikbaar gesteld.

De VVV sponsort elk verblijf met €100,- en verzorgt de coördinatie. Ondernemers bieden accommodaties aan. “We hopen dat het mensen goed zal doen om er even helemaal uit te zijn op Texel,” aldus VVV-directeur Wouter de Waal.

Het idee voor dit initiatief werd geboren in 2013. De VVV werd destijds benaderd door de Texelrunners, die elk jaar meedoen aan de Roparun. Dat is een estafetteloop waarbij geld wordt ingezameld voor zorg en ondersteuning van kankerpatiënten. “Wij hebben toen iets bedacht wat ons leuker leek dan alleen geld bieden: tien weken Texel voor de patiënten”, aldus De Waal. Polsen of er genoeg animo was bij verhuurders, bleek al snel overbodig. “We waren totaal verbluft door het grote aantal Texelaars dat zijn accommodatie aanbood en de betrokkenheid die de ondernemers toonden. Ik denk dat we toen wel dertig weken konden aanbieden. Alle reden om de actie dit jaar te herhalen.”

Stichting OOK staat kankerpatiënten bij met niet-medische hulp, onder andere om te helpen het leven te veraangenamen. “Stichting OOK is bijzonder blij en dankbaar met dit initiatief”, meldt maatschappelijk werkster Jannet den Dekker. “Een vakantie op Texel geeft patiënten de kans om alle zorgen en angsten rondom hun ziekte even te kunnen vergeten, te ontspannen en te genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. Doordat we dit jaar weer de mogelijkheid krijgen om een vakantie aan onze cliënten aan te bieden, komt hopelijk iedereen een keer aan de beurt.”

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in