Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

previous arrow
next arrow
Slider

Statiegeldactie

Oproep Roparunners: "Besteed statiegeld aan mensen met ziekte kanker!"

Besteed uw statiegeldbon aan mensen die zijn getroffen door de ziekte kanker. Dat verzoek staat bij supermarkten Albert Heijn in Den Burg, Spar Goënga in Den Hoorn en Spar Kalverboer in Oudeschild op de bussen bij hun statiegeldflessen inzamelpunten.

De actie die wordt gesteund door de supermarkten is één van de initiatieven van de Texelse loopgroep 'De Texelrunners'. Die is extra blij met de statiegeldflessen actie omdat via deze weg met kleine bijdragen toch een groot bedrag bijeen kan worden gebracht. De actie duurt tot de start van de Roparun op zaterdag 7 juni.

De Texelrunners lopen met pinksteren voor de derde keer mee aan de Roparun, de langste non-stop estafette van de wereld. Op zaterdag 7 juni gaat in Parijs en Hamburg de 23e Roparun van start. De Texelrunners starten rond middernacht in Parijs. De finish is maandagmiddag 9 juni op de Coolsingel in Rotterdam, een afstand van circa 530 kilometer. Met deze prestatie vragen de deelnemers aandacht voor de slogan van de Roparun: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven!' Het doel is geld in te zamelen om de ziekte kanker, zonder uitzicht op genezing, enigszins dragelijk te maken voor een ieder die hiermee geconfronteerd wordt.

Elk jaar krijgen twintig door kanker getroffen gezinnen via de actie met de VVV en Texelse logiesverstrekkers een geheel verzorgde week op Texel aangeboden. Stichting Roparun heeft onlangs €20.000,- bijgedragen aan de keuken voor de nieuw te bouwen hospice op Texel.

Om dit soort doelen mogelijk te maken zijn verschillende acties gehouden, zoals de snertloop, de bloembollen verkoop voor de Albert Heijn en de bitterballentrail van afgelopen zondag rond Paal 9. Er volgen meer acties, zoals het benefietdiner op 17 mei. Een overzicht van de acties en meer informatie over de Roparun en de Texelrunners staat op de website www.roparuntexel.nl.

Uitgelichte sponsors