Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Nieuwe teamkleding AB Texel

Onderstaand nieuwsbericht is gepubliceerd in de Texelse Courant van 1 oktober 2021:

Het Texelse Roparunteam kan, zoals we dat op Texel zeggen, ‘weer voor de kramen langs'. Alle teamleden hebben afgelopen vrijdag tijdens het maandelijkse teamoverleg nieuwe kleding op maat gekregen van kledingsponsor AB Texel Group.

Die kunnen ze dus tijdens de eerstkomende Roparun die dit weekend op 2 en 3 oktober plaatsvindt dragen. AB Texel is al langere tijd actief in de sportsponsoring en in eerste instantie zou het Roparunteam bestaande kleding krijgen zoals deze o.a. in de schaats- en wielersport wordt gedragen. Maar toen de directie van AB Texel in een persoonlijk gesprek door de Roparunners enthousiast was voorgelicht over de doelstelling en de werkwijze van het team, was er direct een grote bereidwilligheid om daaraan met speciaal ontworpen kleding een steentje bij te dragen. 

Zodoende wordt de achterkant van de jassen en shirts nu gesierd door het nieuwe teamlogo, waardoor de teamleden straks overal duidelijk herkenbaar zijn als ze over het ruim 500 km lange parcours lopen en fietsen. Ook de begeleidende fietsers zijn namelijk in het nieuw gestoken, evenals alle begeleiders en verzorgers. Verder kan het team - in overleg met veldrijdster Denise Betsema – komend weekend ook beschikken over de grote MAN bus die door AB Texel aan haar beschikbaar is gesteld. Wat natuurlijk onderweg door alle steden en dorpen een mooi stukje extra promotie voor zowel Texel als AB Texel betekent. De verbintenis van AB Texel aan het team is in eerste instantie overeengekomen voor een periode van drie jaar. Het spreekt vanzelf dat de Roparunners erg blij zijn met deze sponsoring en de kleding met trots zullen dragen. 

Normaal gesproken is de Roparun altijd twee etmalen in het Pinksterweekend, maar de uitgestelde Roparun van 2021 vindt deze keer dus morgen en overmorgen plaats. Het betreft een kortere route over twee verschillende parcoursen in Nederland met Landgraaf als startpunt. Vorig jaar is het evenement helemaal afgelast, dus daarom is dit jaar al vroegtijdig door de organisatie gekozen voor het verplaatsen naar oktober en het inkorten van de route om mogelijke problemen door verschillende Coronamaatregelen in onze buurlanden te voorkomen. 


De Texelse Roparunners vertrekken zaterdagmorgen vroeg met 23 personen, een touringcar als basiskamp en twee kleinere bussen richting Limburg en komen zondagavond terug. Thuisblijvers kunnen het team volgen via de Facebookpagina ‘Roparun Texel’ waar gedurende het evenementen berichtjes worden geplaatst.

Foto: Carolien Eelman

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in