Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Indrukwekkende avond Jan Vayne

 

Het benefietconcert van Jan Vayne met het popkoor, dat zaterdag plaatsvond ten bate van de Roparun, was een groot succes. De bijna 300 toeschouwers kregen een afwisselend programma voorgeschoteld waarin behalve voor muziek ook plaats was voor ontroerende verhalen.

Pianist Jan Vayne vroeg het uiterste van zichzelf door zonder vooropgesteld plan achter de vleugel te gaan zitten. Hij nodige het publiek uit nummers te noemen, die hij moest spelen. Al improviserend speelde hij het ene na het andere nummer aan elkaar. Van Shaffy en Hazes tot Queen en Elton John. Bijzonder knap, zonder voorbereiding en alles uit zijn hoofd.

Het popkoor trof een enthousiast publiek bij hun vier liederen. Ook de solisten Arlene Coyle en Esmée Pieters wisten de toehoorders te bekoren. Van de jonge Esmée, leerling van zangdocente Coyle, zullen we mogelijk nog veel horen! Jan Vayne begeleidde zowel het koor als de solisten.

Halverwege de avond kreeg Arie Wezemer, al meer dan 25 jaar vrijwillig pr-medewerker van Stichting Roparun, de microfoon. Hij vertelde over het ontstaan van het hardloopevenement en de doelstelling en werkwijze van de stichting. De inmiddels meer dan 350 teams die met Pinksteren meedoen aan de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, halen geld op voor Stichting Roparun. Doel van de stichting is om meer leven toe te voegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer toe te voegen zijn aan het leven. De stichting geeft geen geld, maar bekostigt aankopen. “Zo wordt voorkomen dat iemand zich kan verrijken met het geld van de Roparun”, aldus Wezemer. Indrukwekkend en ontroerend waren zijn voorbeelden waarmee Stichting Roparun de laatste levensfase van kankerpatienten en hun naasten had weten te veraangenamen.

Albert Hoven praatte de avond aan elkaar, omdat Marco van Sambeek op het laatste moment wegens ziekte had moeten afzeggen. Geluid en licht werden perfect verzorgd door Rikus Kloosterhuis en Ronald van Bommel. De Texelrunners kijken tevreden terug op een geslaagde avond en bedanken een ieder die eraan heeft meegeholpen.

DSC7476-Medium
DSC7451-Medium
DSC7439-Medium
DSC7425-Medium
DSC7369-Medium
DSC7413-Medium
DSC7352-Medium
DSC7363-Medium
DSC7349-Medium
DSC7330-Medium

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in