Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Hulp van TESO en De Krim

Texelaars die de afgelopen week met de boot mee geweest zijn hebben ze wellicht al gezien aan boord of bij één van de cafetaria’s op de veerhaven van ’t Horntje of Den Helder: de grote gele ‘Petmanflessen’ met de tekst ‘Doneer’ en het logo van de Roparunners.

De zes flessen zijn bedoeld om je lege statiegeldflesje of -blikje in te doen. Op deze manier komt dat niet in de afvalstroom terecht en steun je bovendien team Roparun Texel. Onlangs is bij een landelijk onderzoek gebleken dat tot nu toe 68% van al deze flesjes en blikjes op de juiste manier worden ingeleverd. Ruim een derde dus niet. Ook TESO merkte dat aan de hoeveelheid die ze nog steeds aantroffen in hun afvalbakken en zwervend op het haventerrein en de boot. Hoofd frontoffice en horeca Arjen Poelman van TESO hoorde dat de Roparunners al op diverse plekken bakken hebben staan om deze flesjes en blikjes in te zamelen en zocht contact met Frits van der Gracht van het team, die dat project onder zijn hoede heeft. Samen bedachten ze de oplossing met de grote Petmanflessen. Poelman: “Die zien er netjes uit, vallen goed op en zijn efficiënt in het gebruik”. De flessen worden door de medewerkers van Op de Boot geleegd en de zak gelabeld met een QR code waardoor het statiegeld op de rekening van de Roparunners terecht komt. “Een mooie win/winoplossing,  wij steunen een goed doel en hebben zelf hopelijk geen flesjes en blikjes meer in onze afvalbakken”, aldus Poelman. De weerbestendige wikkels om de flessen zijn gemaakt en bevestigd door Printservice Texel.

Op dit moment hebben de Roparunners op meerdere bungalowparken in de omgeving van de Grensweg al en tijdje bakken staan die iedere vrijdag door leden van het team worden geleegd. “Dat is tot nu toe nog te doen, maar we zijn allemaal vrijwilligers met een baan dus het moet te overzien blijven”, aldus Van der Gracht. “Sinds afgelopen vrijdag staat er ook een  grote oranje bak voor ons in de afvalstraat op De Krim, daar hoeven wij net als bij de TESO-flessen ook niet heen om hem te legen”. Jolanda Kamphuis en Parkmanager Frank de Laat waren direct enthousiast en stelden voor daarvoor een oranje bak te nemen omdat een zwarte bak teveel met afval wordt geassocieerd. Wie ook op deze manier zijn afvalstroom wil verminderen en tegelijkertijd de Roparunners wil helpen kan contact met ons opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto TESO v.l.n.r: Maikel van der Gracht, Riny Roeper, Arjen Poelman en Frits van der Gracht.
Credits: Michelle van Bennekom

Foto oranje bak op De Krim v.l.n.r.: Teamleden Marian van Tatenhove en Riny Roeper met Stephan van 't Noordende en parkmanager Frank de Laat van De Krim. 

 

Foto-petman-TESO-Roparuntexel-michellevanbennekom
WhatsApp-Image-2023-08-17-at-155251
WhatsApp-Image-2023-08-17-at-155204
WhatsApp-Image-2023-08-17-at-155137

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in