Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Hoofdkoeler helpt Annegreet

In de aanloop naar een activiteit van de Roparun tekent ons teamlid Marian van Tatenhove met regelmaat een persoonlijk verhaal op van een Texelaar die te maken heeft gehad met kanker.

Aan het woord is deze keer Annegreet van der Vis (52) uit Oosterend: "In de loop van de jaren heb ik al aan veel loopjes meegedaan. Dit jaar sta ik voor het eerst aan de start van de snertloop. Ik weet dat met de snertloop geld wordt ingezameld voor de Roparun en dat dit geld ten goede komt aan mensen met kanker en hun familie. Afgelopen februari werd na een borstoperatie duidelijk dat ik ook borstkanker had. Er volgde een chemokuur van twaalf weken en ik ben nog bezig aan een immuuntherapie van een jaar. In het ziekenhuis werd mij een hoofdhuidkoeler aangeboden. Doel van deze koeler, een soort helm, is het voorkomen van kaalheid als gevolg van de chemokuur. Voor ik op het infuus met chemo werd aangesloten werd mijn hoofdhuid een half uur voorgekoeld, vervolgens lag ik met de koeler op mijn hoofd een uur aan het infuus en daarna moest ik nog anderhalf uur met de koeler op blijven liggen. Door de koeling worden de cellen die haar produceren beschermd tegen de chemotherapie. Ondanks dat ik tijdens de chemo's, zelfs dik ingepakt en onder een stapel dekens, erg koud werd ben ik heel dankbaar dat ik dit aanbod heb gekregen. Want dankzij de hoofdhuidkoeler ben ik niet kaal geworden en dat maakte dat ik mij 'minder patiënt voelde'. Ik vond het heel bijzonder om te horen dat de Noordwest Ziekenhuisgroep drie hoofdhuidkoelers heeft kunnen aanschaffen met geld wat is gedoneerd door de Roparun. Zo kwam de Roparun en de besteding van het ingezamelde geld voor mij een stuk dichterbij!"

De Texelrunners organiseren in de aanloop naar de Roparun in juni diverse activiteiten om geld in te zamelen. Zo is er op zaterdag 19 januari de jaarlijkse snertloop. De start is om 15:00 uur bij het Sluftercafé, inschrijven kan vanaf 14:30 uur. Er kunnen verschillende afstanden afgelegd worden. Deelname kost €10.- en de opbrengst wordt dit jaar gedeeld met de Stichting Support Rob.

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in