Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

previous arrow
next arrow
Slider

Hemelvaartsloop 2013

Goed bezochte crossloop erg gezellig!

Donderdag 9 mei 2013 op Hemelvaartsdag organiseerden de Texelrunners een crossloop. Dit was het oude rondje dat decenia geleden door SV De Koog vanaf het voetbalveld georganiseerd werd. Het weer was prachtig en de opkomst was ook goed. Inclusief de jeugd stonden er 86 lopers aan de start. Ook drie lopers van de Turfrunners uit Zandpol bij Emmen, die de Roparun vanuit Hamburg gaan lopen, waren van de partij. Het was gezellig en zoals het hoort; Gert Pansier stond weer aan de microfoon, net als vroeger.

Op de 1200 meter afstand starte 11 kinderen. De snelste op deze afstand was de 11 jarige Sem Pauw uit Leusden. Niet ver hier achter volgde Mart Kikkert uit Den Burg. Derde werd Siem Geluk. Snelste meisje op deze afstand was Charlotte Jongsma uit De Koog, 2-de werd Berber vd Duim uit Den Hoorn en 3-de Sofie Vlaming uit Oosterend. De 4 kilometer was een prooi voor onze teamgenoot Martijn van Haren. Al van het begin af aan was hij weg samen met David van Logchem die dan ook keurig 2-de werd. Zeer vermeldenswaard op deze afstand is de deelname van de jonge deelnemers op deze afstand. Justus Dijker (13 jaar) werd 6-de op deze afstand. Mels Buijsman (eveneens 13 jaar) werd 10-de. Nog verbazingwekkender waren de prestaties van de gezusjes Linsey (11 jaar) en Sandy (8 jaar!) Nagtegaal. Zij werden 21-ste en 27-ste. Eduard Garritsen (14 jaar) legde beslag op de 30-ste plek en Pieter Arensman (14 jaar) kwam mooi als 32-ste binnen. Op de 8 kilometer was Arno Boekema uit Zwolle de snelste. Hij werd op een halve minuut gevolgd door Henning Galitschkin uit Duitsland. Derde werd onze eigen Texelrunner Jan Zijm.

Na afloop werden er mooie prijzen verloot zoals, een tros bananen, worsten en ander vleeswaar, wijn, gratis entree bij Ecomare, dinerbonnen van het Pruttelhuus, badgel etc. etc. Het Texeler dekbed ging naar Simon Lap. De Texelrunners hielden 420 euro neto over voor de Ropastichting.

Uitgelichte sponsors