Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

previous arrow
next arrow
Slider

Dankbaar voor vakantieweek

 

Vrijdag 6 september 2013 kwamen Roparun Centra en de familie Hoogendoorn naar Texel om de VVV, logieverstrekkers en de Texelrunners te bedanken. Zij hadden met een gezamelijke actie 20 vakantieweken gegeven aan gezinnen die door kanker waren getroffen.

Twintig kankerpatiënten en hun families konden dit jaar gratis een week op vakantie naar Texel dankzij een sponsoractie van de eilandbewoners. De patiënten zijn bezoekers van het Roparun Centrum in Rotterdam, een centrum voor ondersteuning bij kanker. De patiënten en Stichting Roparun Centra hebben vandaag alle betrokkenen persoonlijk bedankt voor hun gastvrijheid en support in Den Burg op Texel.

“Deze rust hadden we zo hard nodig,” vertelt Marcel Hogendoorn, een van de cliënten die met zijn vrouw Greet op vakantie mocht. In 2010 werd bij hem darmkanker geconstateerd en na zware behandelingen is hij nu weer vrij van kanker. Maar gezond is hij nog niet. Nog altijd wordt zijn dagelijks leven beïnvloed door de gevolgen van kanker. “Door de vakantie ben ik nu weer opgeladen voor de volgende stappen die ik moet gaan nemen in mijn behandeltraject,” vertelt Marcel.

Hardlopers van Texel zochten sponsors voor de estafetteloop Roparun en klopten aan bij VVV Texel voor een financiële bijdrage. “Dit kan leuker”, dacht Wouter de Waal, directeur van VVV Texel, “want een week Texel is voor patiënten veel meer waard dan geld alleen.” Via het Roparun Centrum in Rotterdam werden de vakanties aangeboden aan twintig patiënten en hun families. In het Roparun Centrum kunnen patiënten en hun naasten terecht voor een compleet aanbod aan ondersteuning.

Voor een artikel met een persoonlijk verslag van de familie Hoogendoorn in de Rotterdamse Courant klik hier.

Voor een artikel uit het Noord-Hollands Dagblad klik hier.

Uitgelichte sponsors