Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Eerste Roparun Estafette 2016

 

"De sfeer was geweldig iedereen was razend enthousiast. Veel teams willen zich meteen inschrijven voor de volgende editie”, aldus organisator Connie Joling van Sportservice Texel.

Zaterdag liepen tien teams een ronde van twintig kilometer over Texel, eigenlijk een soort 'mini-Roparun'. De route voerde vanaf de Stayokay binnendoor naar Oudeschild en door Oudeschild, vervolgens via Spang, De Waal een stuk Boerenroute en een stukje Den Burg terug naar de Stayokay. De teams bestonden uit vier personen: één persoon liep, drie personen fietsten. Om de kilometer stond een paaltje en werd er gewisseld. “Met name het feit dat je met zijn vieren bij elkaar bent zorgt voor veel gezelligheid. De fietsers moedigen de loper aan. Dat is weer eens iets anders dan van wisselpunt naar wisselpunt lopen of in de auto zitten”, vertelt een enthousiaste Joling. De deelnemers waren allemaal erg enthousiast maar vonden het tegenwind toch wel pittig, gelukkig kwam regelmatig de zon even door.

Er deden twee ‘overkantse’ teams mee, uit Den Haag en Amsterdam. Ook deed een jong team mee met deelnemers van 9 en 11 jaar. Ook de voetbaldames van Texel deden mee. “Ze waren snel en fanatiek”, vertelt Joling. In totaal werd ongeveer €380,- opgehaald voor de Roparun (en de Texelrunners). 

De Texelrunners gaan volgend jaar dit evenement verder uitbouwen, omdat het heel leuk is om het te ervaren hoe het er in de echte Roparun toegaat.

 

Bron: Texelplaza

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in