Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Eerste BBB-loop groot succes

Zondag 3 september jl. werd de allereerste BBB-loop georganiseerd, oftewel de Bremakker Bier en Bitterballenloop. Met een opkomst van bijna 100 deelnemers werd het een groot succes.
 
De loop was dus voor alle duidelijkheid niet gelieerd aan de Boer Burger Beweging van Caroline van der Plas en Mona Keijzer, noch heeft het iets te maken met Borst-, Billen- en Benenoefeningen maar wel alles met vakantiepark De Bremakker en Team Roparun Texel. Voor wandelaars waren er 's morgens die dag routes uitgezet van vier en acht kilometer en hardlopers konden vijf of tien kilometer lopen door bos, duinen en strand. De route van vijf kilometer is het rondje dat Runningteam Bremakker al meer dan 20 jaar elke woensdagavond in de zomer loopt.

Het was laag water, het parcours lag er prachtig bij en de zon straalde erover. Alle ingrediënten voor een mooie middag hardlopen, wandelen en daarna gezellig nog even sameb bij(een)komen op het terras. Uiteindelijk kwamen er 99 deelnemers opdagen voor een rondje wandelen of hardlopen. De 40 wandelaars konden vanaf twee uur vertrekken voor hun rondje.
Om klokslag half drie werd het startsein geven aan de hardlopers. Het was geen wedstrijd, maar toch werd er fel gestreden om de eer. Een klein half uur na de start kwam Bart Graaf van Runningteam Bremakker als eerste over de finish. Hoewel het geen wedstrijd was ontving hij toch de felbegeerde Haas. Dit is de prijs die op woensdagavond wordt uitgereikt aan de loper die het eerste weer terug is. Kees van der Vis was de snelste op de tien kilometer en was dus de grootste morele winnaar.

Joop (achternaam onbekend) kwam als laatste van de langste afstand over de finish en dat leverde hem de Slak op. Verkeersregelaar Marcel kreeg de Gouden Pik voor bewezen diensten en Ralph Koning kreeg de Award voor het hele team van de Bremakker voor het mede-organiseren. Daarna was het nog lang onrustig op het terras van het vakantiepark, waarbij het eerste drankje werd gesponsord door de Bremakker en de bitterballen door de Sligro. Voor de liefhebber stond er bij vertrek nog een fles bier te wachten aangeboden door Brink Software. Deze met zonovergoten middag resulteerde in een opbrengst van ruim €1000 voor Roparun Team 284.
 
Kijk voor alle foto's en een filmpje op onze Facebookpagina

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in