Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Benefietdiner Paal 9 groot succes

Er was voor het jaarlijkse benefietdiner dit keer gekozen voor een winterse kost, een stampotten buffet. Hoe toepasselijk kun je het krijgen dat het rond 17.00 uur begon te sneeuwen. Als je het zo hebben wil krijg je het niet, maar wij hadden het. We werden weer zeer gastvrij ontvangen door Rene Jager en collega’s van Strandpaviljoen Paal 9.

De avond begon met een welkomstwoord en een speech van Burgemeester Uitdehaag, hij was vereerd om uitgenodigd te zijn en wilde graag acte de préséance geven. De burgemeester benadrukte de inzet van vrijwilligers voor het goede doel nog maar eens en lichte een klein tipje van de sluier op dat een deel van de opbrengst van de Roparun ook plaatselijk een bestemming krijgt. Zonder deze inzet en bijdrage is het niet mogelijk om dit gerealiseerd te krijgen. De burgemeester toonde tevens zijn bewondering voor de sportieve prestatie die door inzet van het gehele team geleverd kan worden en wenste ons veel succes voor aankomende editie en de toekomst.

Na deze leuke en ontspannen speech mochten de Texelrunners, namens Roparun, aan Hospice Texel (foto links) een cheque overhandigen van € 11.500,00 voor de aanschaf van zonwering. Deze cheque werd in ontvangst genomen door Brigitte Hollands, voorzitter van Hospice Texel. Zij bedankte de Texelrunners voor hun inzet voor de Roparun en benadrukte dat door de inzet van de Texelrunners deze 2e bijdrage aan de Hospice Texel tot stand is gekomen. Brigitte vertelde ook het belang van het Hospice, mensen willen het liefst in hun eigen omgeving sterven maar dit kan niet altijd i.v.m. de zorg of andere omstandigheden. In het Hospice wordt zoveel mogelijk het huiselijke benaderd om de mensen zoveel als mogelijk een thuisgevoel te geven, dit wordt mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van de Hospice. Zij zorgen voor de aangenamelijke sfeer en dat de patiënt en hun familie het aan niets ontbreekt.

Na al deze plicht plegingen werd het stampotten buffet geopend er volgde een gezellige sfeer die ondersteund werd door de texelse band GAF (Gerard and Friends) bestaande uit Gerard Timmerman, Pieter Drijver en Mariëlle Nitzsche. Onder het eten hield teamlid van het eerste uur Pierre Bonnet een korte uitleg over het wel en wee tijdens de Roparun, dit werd versterkt door een uitgebreide foto reportage die de hele avond vertoond werd.

Het eten bestond uit verschillende soorten stamppot met stoofvlees en rookworst, welke zeer goed smaakten. Voor deze gelegenheid had Koen van der Meer een wild zwijn beschikbaar gesteld. Na afloop was er nog een toetje dat bestond uit een stukje taart met een bolletje ijs.

Al met al was het een zeer geslaagde avond met 90 tevreden gasten en een mooie opbrengst van € 2000,00!

De avond is mede tot stand gekomen door:
Paal 9, Rene Jager en collega’s
Koen van der Meer
Burgemeester Michiel Uitdehaag
Brigitte Hollands, Hospice Texel
De band GAF
Team leden Texelrunners
Alle gasten

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in