Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

20190609_1015351
20190609_183652
20190610_083726
Groepsfotoonderweg20192
Groepsfotoonderweg20192
previous arrow
next arrow

Benefietdiner 2020

Veel gezelligheid en een lekkere Hollandse hap waren donderdagavond de ingrediënten voor een geslaagd Roparun Benefietdiner in café restaurant De Slufter. Er kwamen 89 deelnemers naar de avond.

Na een aantal jaren zeer gastvrij te zijn ontvangen door René Jager op Paal 9 wisten dit jaar maar liefst 89 deelnemers de weg te vinden naar deze, andere locatie. Mogelijk is een reden van de hoge opkomst dat het gehouden werd op donderdag, aangezien veel mensen in het weekend vaak al van alles in de planning hebben. Henk van der Star en zijn team hadden gezorgd voor een smaakvol stamppottenbuffet wat de deelnemers aan het 'diner' zich goed lieten smaken. Na de maaltijd verzorgde Gerbrand Gaaff een onderhoudende, korte lezing over zijn werk bij de Stichting Texels Museum en de Reede van Texel en Kaap Skil in het bijzonder. Zoals altijd was het gezelschap een mooie mix van teamleden en andere betrokkenen die in vrijwel alle gevallen een raakvlak hebben met het doel waarvoor het Texelse Roparunteam zich inzet: zoveel mogelijk geld ophalen wat wordt besteed aan het ondersteunen van mensen met kanker en hun gezin. Na aftrek van kosten blijft voor het team ‘Texelrunners’ een mooie netto opbrengst van deze avond over van €740.- . 

Het team heeft de komende maanden in de aanloop naar de Roparun, die zoals altijd plaatsvindt in het Pinksterweekend, weer een flink aantal activiteiten op de rol staan om het bedrag wat zij namens Texel kunnen doneren te verhogen. Zo worden ook dit jaar weer op een viertal zaterdagen bloembollen en vaste planten van Kwekerij Halsema verkocht. Deze data kunt u alvast in de agenda zetten: 11 en 18 april bij Albert Heijn in Den Burg. 

Ook de Vis-en-Patatloop op Tweede Paasdag (13 april), de Estafetteloop (zondag 3 mei) en de Hemelvaartloop (21 mei) kunnen de Texelse hardlopers en wandelaars noteren. De Vis-en-Patatloop vindt plaats in de omgeving van Oosterend en wordt traditioneel afgesloten met het eten van een gebakken visje in het Cafeetje. Bij deze loop zijn ook wandelaars welkom, zij lopen de kortere route van 7 km. Verder zijn de 'Texelrunners' ook weer present op de Koningsmarkt. Daarvoor zijn zij nog op zoek naar mensen die de bekende 'Jan van Haasteren' legpuzzels beschikbaar willen stellen voor de verkoop t.b.v. het goede doel. De puzzels kunnen worden ingeleverd bij één van de teamleden (dat mag natuurlijk ook tijdens de bollenverkoop) of op het kantoor van de Texelse Courant aan de Vismarkt in Den Burg.

 

Uitgelichte sponsors

Inschrijven nieuwsbrief

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in