Wij zijn
ROPARUN TEXEL

Wij leveren samen een sportieve prestatie om

geld op te halen voor mensen met kanker

previous arrow
next arrow
Slider

Benefietconcert trekt volle kerk

Het benefietconcert, de laatste actie voor dat de Roparun dit weekend in Parijs start is een geweldig succes geworden. Rond kwart voor zeven kwamen al de eerste bezoekers de kerk in stromen en dit bleef door gaan tot aanvangstijd; kwart over zeven. Bij binnenkomst konden de mensen het programma voor de avond kopen met een prachtig awareness ribbon speldje. Deze waren met veel zorg door Esther van Zeijlen en Yvon Bonne in de voorgaande weken gemaakt. Toen de kerk vol gestroomd was opende Jari van Maanen de avond en kwam popkoor Texel met het speciaal ontworpen lied “Chapeau” al zingend de kerk in gemarcheerd….. het begin van een fantastische avond.

 

Bij de opbouw van de kerk voor aanvang waren de mensen nog best wel zenuwachtig. The Gospeltrain, die speciaal voor het concert van de avond naar de middag waren verschoven met hun repetitie, werden ook nog gestoord door overijverige  opbouwers. Toen de band om 6 uur arriveerden zat de kerk op slot en moest de koster op zijn fiets toesnellen om de bandleden toegang te verschaffen. En iedereen dacht: “komen er wel mensen met dit mooie warme weer, waar we zo lang op gewacht hebben”. En ja, die kwamen gelukkig.
Het kinderkoor beet de spits af en je kon de ouders tussen het publiek eruit pikken met hun glunderende gezichten. Ook Jari kwam door de jeugd langzaam los. Na het Artex kinderkoor was het de beurt aan fanfareorkest D.E.K. uit Den Hoorn. Het geluid van hun koperblazers vulde op een prachtige wijze de kerk. Na afloop van het optreden van D.E. K. riep dirigent Michiel Drijver Texelrunner Pierre Bonnet naar voren en bood hem zijn honorarium van de avond aan. Een mooi bedrag waar Pierre hem hartelijk voor bedankt heeft .  Pierre maakte van de gelegenheid gelijk gebruik om alle anderen te bedanken. Natuurlijk het publiek, die in grote getallen waren gekomen,  iedereen die deze avond optrad, en in het bijzonder Matieu Vulto, de dirigent van Popkoor Texel, Esther en Yvon, Jari en Judith van Bleijswijk die heel wat uurtjes in de organisatie had gestoken.
Na D.E.K. trad Foot – C op. Hun show was zo vrij en natuurlijk, zodat het leek alsof ze het al jaren deden. Maar dat kan niet als je 10, 11 of 12 jaar oud bent. De avond werd afgesloten door Popkoor Texel. Veel liedjes werden speciaal opgedragen aan bijzondere mensen die gelukkig nog volop in het leven staan, maar soms helaas ook veel te vroeg al overleden zijn en erg gemist worden. Aan Jari de taak om dit alles aan elkaar te praten, wat hij prima deed. Na afloop stonden de Texelrunners in hun sportieve outfit en “chapeaux” te collecteren. Een fantastische opbrengst: 1713,77 euro leek de avond opgebracht te hebben voor het goede doel. Na hertelling bij de bank werd het 1920,11 euro. Er zijn inmiddels weer heel wat speldjes verkocht dus de 2000 euro komt zelfs in zicht! Dit is inclusief de opbrengst van de speldjes, de opgedragen nummers, het honorarium van Michiel Drijver en de collecte. Wij zijn echt sprakeloos,  bedankt en nu gaan de Texelrunners hun best doen tussen Parijs en Rotterdam.

detaildek-1
drijvermusicorkest
DSC03766
DSC03769
DSC03800
DSC03863
DSC03864
DSC03872
DSC03883
DSC03892

Uitgelichte sponsors