Team

Het begon allemaal in september 2011 (klik voor krantenartikel) waar de Texelrunners zich voor het eerst inschreven voor de Roparun. Zodra bekend werd dat de Texelrunners waren ingeloot onder nummer 284, kwamen de lopers die betroken waren vanaf het eerste uur weer samen. In een dikke 4 maanden tijd moest de hele organisatie op poten worden gezet. Dit was allemaal gelukt en in 2011 zijn de Texelrunners voor het eerst afgereisd richting Parijs. Deze eerste editie was het begin van een “verslaving”. Tot nu toe zijn de Texelrunners elk jaar, met veel plezier afgereisd naar Parijs. Een team bestaat uit: 8 lopers, 4 fietsers, 6 chauffeurs en kaartlezers, 2 fysiotherapeuten, 2 cateraars en een teamcaptains.

Team Texelrunners

v.l.n.r.: Achterste rij: Coen Schoonheden, Ger Vlaming, Mikel Knippenberg, Coen van der meer, Frits van der Gracht, leen den Braven, Klaas Pieter Zuidewind, Frank van der Linde, Ans Timmer, Jan Nico van der Ploeg. Voorste Rij: Carlo Witte, Jan van Dijk, Rick Siersma, Ruud Vermeulen, Bea van der Ploeg, Hans Westdorp, Marcel Verbeek, Martien Witte, Pierre Bonnet.

Team 2017

Met trots presenteren we je ons Texelrunnersteam. De Texelrunners zijn een geolied team die met groot enthousiasme zoveel mogelijk geld in proberen te zamelen voor mensen met kanker. Help je ons dit doel te realiseren?

Jan Nico van der Ploeg - teamcaptain

Ik ben Jan Nico van der Ploeg getrouwd met Bea de Ridder samen hebben wij twee dochters. In het dagelijks leven ben ik actief in mijn eigen bedrijfje (ZZP) Lima Telecom. Ik heb mij gespecialiseerd in internet verbindingen en VOIP telefonie, tevens heb ik ruime ervaring in de traditionele telefonie. Op de vraag of ik mij wilde inzetten voor de Roparun hoefde ik niet lang na te denken, begonnen als fietser, catering en nu Team captain. Het doel spreekt mij zeer aan omdat wij het nut van de stichting Roparun van zeer dichtbij hebben mogen ervaren. Het is toch prettig dat je als familie even niet aan het ziekenhuisbed hoeft te zitten maar in een gezellige woonkamer op de afdeling, mogelijk gemaakt door de Roparun.

Frits van der Gracht - loper

Mijn naam is Frits van der Gracht. Ik ben getrouwd met Anita en wij hebben samen een zoon en een dochter. Ik ben werkzaam in de automobiel sector als administrateur/planner. In mijn vrije tijd ben ik altijd druk. Maar tevens fervent hardloper. Toen ik de kans kreeg om mee te gaan met de Texelrunners heb deze kans met beide handen aangegrepen, het lijkt mij fantastisch om een bijdrage te leveren aan dit evenement. Maar het is ook de hele entourage eromheen die mij bijzonder aanspreekt voor een geweldig doel, namelijk geld ophalen voor de kankerbestrijding. Daar wil ik mij 100% voor inzetten zodat we met het hele team over de finish komen in Rotterdam.

Jan Frederici - loper

Meer dan 40 jaar ben ik een bewuste donateur van het KWF Kanker Bestrijding. Toen ik als gedreven hardloper hoorde dat er een Texels team aan de RopaRun gaat meedoen, behoefde ik niet lang na te denken om me als deelnemer aan te melden. Sportieve inzet voor een goed doel is mij niet vreemd. In het verleden hebben we menig keer met een ploegje voor Greenpeace of Amnesty International gesponsord vanaf Texel naar Amsterdam heen en weer gefietst. Het nuttige met het aangename combineren blijkt een fantastische formule. Ik verheug me er weer op om voor zo een goed doel met z’n mooi team de run van Parijs naar Rotterdam te lopen.

Ger Vlaming - loper

Mijn naam is Ger Vlaming, ik ben getrouwd met Marielle en vader van een zoon en twee dochters. Ik ben geboren en opgegroeid in Oosterend en tot mijn 40ste jaar ook speler van de plaatselijke voetbalvereniging, omdat ik fysiek de jonkies niet meer bij kon benen ben ik gaan hardlopen. Ik heb altijd met veel plezier mijn trainingsrondjes gelopen als voorbereiding op diverse evenementen, van een 10 kilometer wedstrijd tot een marathon. Het is daarom prachtig om gevraagd te worden voor de Roparun, zo kun je de liefde voor het hardlopen inzetten voor de strijd tegen kanker.

Richard Bijpost - loper

Ik ben Richard Bijpost , geboren in 1970 en getrouwd met Herma en vader van twee zoons Cor en Rik . Ik ben werkzaam bij de Teso als machinist`. De hobby hardlopen is begonnen zo rond mijn 15e dit om in 's winters in conditie te blijven voor het voetbal, dit vond ik zo leuk dat het ik uiteindelijk aan veel loop evenementen heb deel genomen variërend van 5 km tot aan de marathon . Naast het hardlopen ben ik tot 2016 bezig geweest met mijn andere hobby het trainen en coachen van een voetbalteam bij Texel 94. De afgelopen jaren heb ik met veel interesse de verrichtingen van de texelrunners tijdens de Roparun gevolgd en had zoiets als er ooit een plekje vrijkomt zou ik graag meewillen doen. Toen ik ook benaderd werd om mee te doen met de editie van 2017 was er ook geen moment twijfel . Het is gewoon fantastisch om met je hobby en een groep enthousiaste mensen geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

Jan van Dijk - loper

Iedereen wordt vroeg of laat met kanker geconfronteerd, of verliest in het ergste geval een dierbare. In teamverband een prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker spreekt mij aan. Nu er een Texels team deel neemt aan de ROPA RUN ben ik ingedeeld als fietser, met in uiterste noodgevallen als loper. Deze prestatie doet mogelijk pijn, maar weegt niet op tegen de pijn die veel kankerpatiënten moeten lijden.

Coen Schoonheden - Loper

Ik ben Coen Schoonheden – 47 jaar – en getrouwd met Ans. Ik werk bij Damen Shipyards Texel in Oudeschild. Van jongs aan af loop ik al hard, het geeft mij ontspanning en houd me fit. Voor het tweede jaar in het team, maar wel geroutineerd, door 8 eerdere deelnames aan de RopaRun. Het geeft mij een fantastisch gevoel om sportief met een groep je in te zetten voor een super goed doel als de RopaRun. Geld inzamelen en hardlopen voor de strijd tegen kanker en voor patiënten, die elke vorm van zorg keihard kunnen gebruiken.

Rick Siersma - loper

Ik ben Rick Siersma, geboren in 1970. Getrouwd met Janna en wij hebben twee kinderen Sanne en Sem. Werkzaam bij CVI Texel en thuis in ons eigen bedrijf Vogelensangh verhuur. Ik ben vrij laat begonnen met hardlopen maar kwam tot de ontdekking dat het heerlijk is om het hoofd leeg te maken. Ook is dit goed te combineren met mijn andere hobby mountainbiken. Helaas is kanker ook onze deur niet voorbijgegaan. Mijn moeder en schoonmoeder zijn allebei aan kanker overleden. Ikzelf heb de mazzel gehad dat mij bij de tumor op tijd is ontdekt en goed te behandelen was. Hoe mooi is het dan om gezond en wel over de finish te lopen! Ik hoop dat ik zo mijn bijdrage kan leveren!

Pierre Bonnet - loper

Alweer lang geleden vroeg Margot van de Ven, goede hardloopster en postbode op ons mooie eiland Texel, of ik interesse had om mee te doen met de Roparun binnen het team van de Moerdijkrunners. Inmiddels wordt dit mijn 9-e Roparun als loper. Vorig jaar stond ik op de reservelijst maar viel ik op het laatste moment in voor Ger die zijn voet brak, nu ga ik er weer helemaal voor! Texel is natuurlijk een fantastisch eiland waar je heerlijk kan sporten. Ik loop graag en ik zwem graag. Ik ben getrouwd met Judith van Bleijswijk en heb twee vrolijke kinderen. Niet alleen van Parijs naar Rotterdam is een avontuur, ook de weg ernaar toe met het geweldige team van de Texelrunners. Ik vind het allemaal prachtig en zeker als we ook nog eens een weekje Texel aan kunnen bieden aan gezinnen die getroffen zijn door de ziekte kanker!

Carlo Witte - fietser

Mijn naam is Carlo Witte, geboren in 1957. Getrouwd met Corina van Tunen en we zijn de ouders van 2 dochters, Lilly en Maudy. Wij wonen in de Westen dicht bij het Torenhuis. Mijn werk is bij de gemeente Texel op de afdeling toezicht en beheer, waar mijn functie kantonnier is. Mijn hobby's zijn mountainbike-en, hardlopen, paardrijden en zwemmen. Iets doen voor een goed doel is nooit te veel gevraagd en mooi als je dat met een team kan doen. Roparun is een prachtig evenement dat door sport geld bij elkaar krijgt voor de strijd tegen kanker. Ik wil me hier graag voor inzetten met een team, dat elk jaar weer een geweldige prestatie levert.

Natascha van der Vis - fietser

Mijn naam is Natascha van der Vis, woon samen met Jordy Vinke en wij hebben twee kinderen. De jongste woont nog thuis en de oudste woont voor zijn werk met gezin op Aruba. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij van der Linde Fietsen & Recreatie. Na een paar jaar afwezigheid bij het team zal ik dit jaar weer van de partij zijn als fietser. Het is goed een bijdrage te kunnen leveren en je in te kunnen zetten voor de strijd tegen kanker. Het geeft mij een gevoel om me sportief in te zetten en om mijn steentje bij te dragen voor de zieken medemens.

Ruud Vermeulen - fietser

Ik Ruud Vermeulen, geboren in 1961 woon op het mooie eiland Texel in Den Burg samen met mijn vrouw Bertina en Kinderen Leroy en Lysanne. Voor de dagelijkse kost, werk ik met veel plezier bij de Muy B.V. op de afdeling Supermarkte bij de Plus van de familie Hooijschuur. Mijn vrije tijd breng ik graag door in de natuur, en dan het liefst op de racefiets en de mountainbike. www.mtb-texel.nl Waarom mijn inzet voor de Roparun? Zo af en toe mag je jezelf best wel eens inzetten voor je medemens, en dan in het bijzonder voor ieder zijn gezondheid.

Maarten Koorn - fietser

Mijn naam is Maarten Koorn, 58 jaar geleden geboren op Texel en vader van drie twintigers, die in Den Haag wonen Na niet zo'n bijster sportieve jeugd heb ik ruim vijftien jaar geleden het fietsen ontdekt. Dit doe ik dan ook vaak, op de mountainbike, de racefiets of zo nu en dan naar Den Haag op en neer. Na zo'n twintig jaar aan de overkant gewerkt te hebben, werk ik al weer acht jaar op Texel. Eerst bij van Sambeek Truckservice daarna, sinds twee jaar, bij Aannemingsbedrijf Tatenhove in de functie van algemeen technisch medewerker. Zoals de meeste mensen heb ik kanker ook van dichtbij meegemaakt. Ik vind het dan ook fijn om op deze manier mijn steentje bij te kunnen dragen zodat de zieke medemens tot het laatst een menswaardig leven kan leiden

Maikel van der Gracht - chauffeur / kaartlezer en Webmaster

Mijn naam is Maikel van der Gracht en geboren in 1990. Sinds mijn twaalfde rende ik al rondjes met mijn vader in het bos. Sindsdien ben ik bezig met hardlopen. Toen ik op de middelbare school zat heb ik twee keer deelgenomen aan de Knippenbergloop in estafettevorm. Dit is een hardloopwedstrijd van Vlaardingen naar Den Helder met leerlingen van OSG de Hogeberg begeleid door docenten. Dit vond ik een erg leuke ervaring. Toen ik te horen kreeg dat er een Texels team deel ging nemen aan de RopaRun bedacht ik mij dan ook geen moment en melde me aan. Na 3 keer als loper deelgenomen te hebben ga ik dit jaar voor het tweede keer mee als chauffeur/kaartlezer. Ik verwacht weer dat dit een geweldig evenement gaat worden wat veel indruk op mij zal maken. Het geeft een voldaan gevoel om voor een goed doel een sportieve prestatie te leveren. Laten we er allemaal een groot evenement van maken en vooral het doel, geld ophalen om kanker te bestrijden, niet vergeten!

Rob Arensman - chauffeur / kaartlezer

Ik ben Rob Arensman, geboren en getogen op Texel, en heb als kapitein op de Teso-boten de mooiste baan van het eiland. Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met hardlopen, “om iets aan mijn conditie te doen”. Ik heb in de loop der jaren meegelopen in diverse evenementen, zoals de Egmond Halve Marathon, Zevenheuvelenloop, Dam tot Dam, en -niet te vergeten- de Texel Halve Marathon… Ik probeer iedere woensdagavond mee te lopen met een enthousiaste “gelegenheidsgroep”, voor een rondje ergens op het eiland. In deze groep lopen ook een paar Roparunners mee, en van hen hoorde ik tijdens het lopen inspirerende verhalen die bij mij de heimelijke wens opwekten om ooit eens deel uit te mogen maken van dat team. Toen die kans zich voordeed, hoefde ik dus niet lang na te denken, en ik ben nu ingelijfd als chauffeur (ik neem stiekem mijn hardloopschoenen mee, je weet maar nooit…) En ik zou bijna vergeten wat het doel van de Roparun is, maar ik ben van mening dat je je gezegend mag voelen wanneer je in staat bent een fysieke inspanning te kunnen leveren, waarmee je ook nog eens bijdraagt aan onderzoek naar en het verlichten van de gevolgen van kanker…

Leen den Braven - chauffeur / kaartlezer

Klaas Pieter Zuidewind - chauffeur / kaartlezer

Ik ben Klaas-Pieter Zuidewind 50 jaar, getrouwd met Annemarie, we hebben twee kinderen Imme en Jacob. Dit word voor mij de eerste keer dat ik mee ga, kom ik ook nog eens in Parijs met de touringcar. De Roparun is een heel goed iets en vind het fijn dat ik er zo ook iets aan bij kan dragen. Wij maken nu zelf van heel dichtbij mee wat de gevolgen van kanker kunnen zijn.

Michelle van Bennekom - Sportmasseur / sportverzorger

Mijn naam is Michelle van Bennekom, ik ben geboren in 1998 en daarmee het jongste teamlid van de Texelrunners. Ik volg de opleiding ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Op 10 juni 2017 heb ik mijn diploma sportmassage gehaald. Als sportverzorger ga ik er tijdens de RopaRun voor zorgen dat het team zo fit mogelijk blijft. Op deze manier draag ik graag mijn steentje bij aan dit goede doel, en steun ik mensen in de strijd tegen deze akelige ziekte.

Irene Drijsten - sportmasseur / sportverzorger

In 2016 ben ik van Castricum naar Texel verhuisd om meer tijd met mijn vriend, Harry de Porto te kunnen doorbrengen. Ik ben onder meer triggerpointcoach en sportmasseur en ik heb een massagepraktijk in Castricum en op Texel. Meer informatie kun je vinden op: www.triggerpointmassagetexel.nl Toen ik werd gevraagd om mee te gaan als masseur met de Texelrunners hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik vind het heel fijn om mijn kwaliteiten als masseur te kunnen inzetten voor het team om op die wijze mensen met kanker te ondersteunen

Bea van der Ploeg - catering

Mijn naam is Bea de Ridder, getrouwd met Jan Nico van der Ploeg samen hebben wij twee gezonde dochters, wat een rijk bezit is. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Albert Heijn op Texel. Doordat mijn man zo enthousiast is over de Roparun lijkt mij het erg leuk dit een keer van dichtbij mee te maken, gelukkig zijn onze dochters op een leeftijd dat we ze met een gerust hart een weekend alleen thuis kunnen laten. Het doel spreekt mij zeer aan omdat ik enige jaren geleden getroffen ben geweest door kanker. Binnen onze familie hebben we ook (helaas) gebruik mogen maken van een door Roparun ondersteund project, dit geeft toch een extra stimulans om je ook in te zetten voor de Roparun.

Ans Timmer - catering

Mijn naam is Ans Timmer, getrouwd met Coen Schoonheden en werkzaam bij CVI Texel. Als toeschouwer heb ik vele binnenkomsten op de Coolsingel meegemaakt. Het is bijzonder en emotioneel te zien dat duizenden mensen zich op deze sportieve manier inzetten voor het leven van mensen met kanker. Met de diverse acties en het verzorgen van de catering kan ik nu ook iets bijdragen aan Team Texel Runners.

Hans Westdorp - chauffeur TBO bus

David van Logchem heeft mij gevraagd om mee te gaan als begeleider van de Texelrunners, ik ken hem goed omdat wij allebei fan van AZ zijn en wij ook regelmatig samen naar wedstrijden toe gaan. Echt lang nadenken was niet nodig, ik vind het een geweldig initiatief, waar ik van harte mijn steentje aan wil bijdragen. Ik ben werkzaam als eigen ondernemer in de recreatie sector en houd mij daar bezig met de verhuur van bungalows. Ook verricht ik administratieve taken voor een tweetal supermarkten. Daarnaast ben ik actief als penningmeester voor sportvereniging De Cocksdorp en de dorpscommissie Eierland. Ik sport een aantal malen per week. Ik denk dat deze run iets fantastisch gaat worden en voor mij zeker een super ervaring zal worden.

Harry Blauw - Chauffeur TBO bus

Ik ben Harry Blauw getrouwd met Lianne. Samen hebben wij 2 dochters Marielle en Simone. Wij wonen in het dorpje De Waal. Van beroep ben ik Taxi en Touringcar chauffeur bij TBO-Texel in Den-Burg. Ik rij veel personen die in een behandel traject zitten tegen de kanker, daarom vind ik het fijn om zo een steentje bij te dragen.