ed Roparun Texel

Team

Het begon allemaal in september 2011 (klik voor krantenartikel) waar de Texelrunners zich voor het eerst inschreven voor de Roparun. Zodra bekend werd dat de Texelrunners waren ingeloot onder nummer 284, kwamen de lopers die betroken waren vanaf het eerste uur weer samen. In een dikke 4 maanden tijd moest de hele organisatie op poten worden gezet. Dit was allemaal gelukt en in 2011 zijn de Texelrunners voor het eerst afgereisd richting Parijs. Deze eerste editie was het begin van een “verslaving”. Tot nu toe zijn de Texelrunners elk jaar, met veel plezier afgereisd naar Parijs. Een team bestaat uit: 8 lopers, 4 fietsers, 6 chauffeurs en kaartlezers, 2 fysiotherapeuten, 2 cateraars en een teamcaptains.

Team Texelrunners

v.l.n.r.: Achterste rij: Coen Schoonheden, Ger Vlaming, Mikel Knippenberg, Coen van der meer, Frits van der Gracht, leen den Braven, Klaas Pieter Zuidewind, Frank van der Linde, Ans Timmer, Jan Nico van der Ploeg. Voorste Rij: Carlo Witte, Jan van Dijk, Rick Siersma, Ruud Vermeulen, Bea van der Ploeg, Hans Westdorp, Marcel Verbeek, Martien Witte, Pierre Bonnet.

Teamfoto 2017

Met trots presenteren we je ons Texelrunnersteam. De Texelrunners zijn een geolied team die met groot enthousiasme zoveel mogelijk geld in proberen te zamelen voor mensen met kanker. Help je ons dit doel te realiseren?

Jan Nico van der Ploeg - teamcaptain

Ik ben Jan Nico van der Ploeg getrouwd met Bea de Ridder samen hebben wij twee dochters. In het dagelijks leven ben ik actief in mijn eigen bedrijfje (ZZP) Lima Telecom. Ik heb mij gespecialiseerd in internet verbindingen en VOIP telefonie, tevens heb ik ruime ervaring in de traditionele telefonie. Op de vraag of ik mij wilde inzetten voor de Roparun hoefde ik niet lang na te denken, begonnen als fietser, catering en nu Team captain. Het doel spreekt mij zeer aan omdat wij het nut van de stichting Roparun van zeer dichtbij hebben mogen ervaren. Het is toch prettig dat je als familie even niet aan het ziekenhuisbed hoeft te zitten maar in een gezellige woonkamer op de afdeling, mogelijk gemaakt door de Roparun.

Frits van der Gracht - loper

Mijn naam is Frits van der Gracht. Ik ben getrouwd met Anita en wij hebben samen een zoon en een dochter. Ik ben werkzaam in de automobiel sector als administrateur/planner. In mijn vrije tijd ben ik altijd druk. Maar tevens fervent hardloper. Toen ik de kans kreeg om mee te gaan met de Texelrunners heb deze kans met beide handen aangegrepen, het lijkt mij fantastisch om een bijdrage te leveren aan dit evenement. Maar het is ook de hele entourage eromheen die mij bijzonder aanspreekt voor een geweldig doel, namelijk geld ophalen voor de kankerbestrijding. Daar wil ik mij 100% voor inzetten zodat we met het hele team over de finish komen in Rotterdam.

Jan Frederici - loper

Meer dan 50 jaar ben ik een bewuste donateur van het KWF Kanker Bestrijding. Toen ik als gedreven hardloper hoorde dat er een Texels team aan de RopaRun ging meedoen, hoefde ik niet lang na te denken om me als deelnemer aan te melden. Sportieve inzet voor een goed doel is mij niet vreemd. In het verleden hebben we menig keer met een ploegje voor Greenpeace of Amnesty International gesponsord vanaf Texel naar Amsterdam heen en weer gefietst. Het nuttige met het aangename verenigen blijkt ook hier weer een fantastische formule te zijn. Ik verheug me er erg op om voor zo’n goed doel en in z’n mooi team van Hamburg naar Rotterdam te lopen.

Arnold Leijstra - loper

Ik ben Arnold Leijstra geboren op Texel in 1973 en getrouwd met Monique. Wij hebben samen twee zoons, Jarno 16 en Ivan 14 jaar. Ik ben werkzaam bij Timmers Bakkerij in Oudeschild als koekenbakker. Ik ben begonnen met hardlopen op woensdagavond met een groepje op De Bremakker (Running Team). Langzaamaan ben ik steeds meer gaan lopen en dit jaar heb ik mij opgegeven om de zestig van Texel alleen te lopen. Laatst werd ik gevraagd om mee te doen aan de Roparun, daar moest ik wel even over nadenken, omdat het wel even iets anders dan gewoon een stuk hardlopen. Ik heb besloten om het gewoon te doen, omdat het een hele uitdaging is en we lopen voor een super goed doel, ik heb er veel zin in en ben echt benieuwd hoe het is.

Richard Bijpost - loper

Ik ben Richard Bijpost , geboren in 1970 en getrouwd met Herma en vader van twee zoons Cor en Rik . Ik ben werkzaam bij de Teso als machinist`. De hobby hardlopen is begonnen zo rond mijn 15e dit om in 's winters in conditie te blijven voor het voetbal, dit vond ik zo leuk dat het ik uiteindelijk aan veel loop evenementen heb deel genomen variërend van 5 km tot aan de marathon . Naast het hardlopen ben ik tot 2016 bezig geweest met mijn andere hobby het trainen en coachen van een voetbalteam bij Texel 94. De afgelopen jaren heb ik met veel interesse de verrichtingen van de texelrunners tijdens de Roparun gevolgd en had zoiets als er ooit een plekje vrijkomt zou ik graag meewillen doen. Toen ik ook benaderd werd om mee te doen met de editie van 2017 was er ook geen moment twijfel . Het is gewoon fantastisch om met je hobby en een groep enthousiaste mensen geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

Rob Arensman - Loper

Ik ben Rob Arensman, geboren en getogen op Texel, en heb als kapitein op de Teso-boten de mooiste baan van het eiland. Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met hardlopen, “om iets aan mijn conditie te doen”. Ik heb in de loop der jaren meegelopen in diverse evenementen, zoals de Egmond Halve Marathon, Zevenheuvelenloop, Dam tot Dam, en -niet te vergeten- de Texel Halve Marathon… Ik probeer iedere woensdagavond mee te lopen met een enthousiaste “gelegenheidsgroep”, voor een rondje ergens op het eiland. In deze groep lopen ook een paar Roparunners mee, en van hen hoorde ik tijdens het lopen inspirerende verhalen die bij mij de heimelijke wens opwekten om ooit eens deel uit te mogen maken van dat team. Toen die kans zich voordeed, hoefde ik dus niet lang na te denken, en ik ben nu ingelijfd als chauffeur (ik neem stiekem mijn hardloopschoenen mee, je weet maar nooit…) Inmiddels heb ik na 1 jaar chauffeur mijn hardloopschoenen definitief aan kunnen trekken door als loper mee te doen met de Roparun. En ik zou bijna vergeten wat het doel van de Roparun is, maar ik ben van mening dat je je gezegend mag voelen wanneer je in staat bent een fysieke inspanning te kunnen leveren, waarmee je ook nog eens bijdraagt aan onderzoek naar en het verlichten van de gevolgen van kanker…

Coen Schoonheden - Loper

Ik ben Coen Schoonheden – 47 jaar – en getrouwd met Ans. Ik werk bij Damen Shipyards Texel in Oudeschild. Van jongs aan af loop ik al hard, het geeft mij ontspanning en houd me fit. Voor het tweede jaar in het team, maar wel geroutineerd, door 8 eerdere deelnames aan de RopaRun. Het geeft mij een fantastisch gevoel om sportief met een groep je in te zetten voor een super goed doel als de RopaRun. Geld inzamelen en hardlopen voor de strijd tegen kanker en voor patiënten, die elke vorm van zorg keihard kunnen gebruiken.

Rick Siersma - loper

Ik ben Rick Siersma, geboren in 1970. Getrouwd met Janna en wij hebben twee kinderen Sanne en Sem. Werkzaam bij CVI Texel en thuis in ons eigen bedrijf Vogelensangh verhuur. Ik ben vrij laat begonnen met hardlopen maar kwam tot de ontdekking dat het heerlijk is om het hoofd leeg te maken. Ook is dit goed te combineren met mijn andere hobby mountainbiken. Helaas is kanker ook onze deur niet voorbijgegaan. Mijn moeder en schoonmoeder zijn allebei aan kanker overleden. Ikzelf heb de mazzel gehad dat mij bij de tumor op tijd is ontdekt en goed te behandelen was. Hoe mooi is het dan om gezond en wel over de finish te lopen! Ik hoop dat ik zo mijn bijdrage kan leveren!

Klaas Pieter Zuidewind - Loper

Ik ben Klaas-Pieter Zuidewind 50 jaar, getrouwd met Annemarie, we hebben twee kinderen Imme en Jacob. Dit word voor mij de eerste keer dat ik mee ga, kom ik ook nog eens in Parijs met de touringcar. De Roparun is een heel goed iets en vind het fijn dat ik er zo ook iets aan bij kan dragen. Wij maken nu zelf van heel dichtbij mee wat de gevolgen van kanker kunnen zijn.

Sjaak Randsdorp - fietser

Mijn naam is Sjaak Randsdorp ik ben 70 jaar geleden geboren te Lisse, en ik ben getrouwd met Marga Witte. De ziekte kanker heb ik van dichtbij ,en in mijn naaste omgeving erg meegemaakt. Ik zet me dan ook graag in (als begeleidend fietser) voor de Roparun, die de zorg en nazorg van die patiënten ondersteund. Het is niet de eerste x dat ik mee doe, ben al vele malen vanuit Parijs mee geweest. Nu vanuit Hamburg weer een nieuwe maar wel langere route, wordt een hele zit. Maar het doel Roparun daar gaan we voor!

Marian van Tatenhove - fietser

Het leven van mensen die de diagnose kanker krijgen en hun familieleden staat van de ene op de andere dag op zijn kop. Door deel te nemen aan de Roparun wil ik mede bijdragen aan meer en betere voorzieningen voor hen. Daarnaast hoop ik dat zij onze betrokkenheid en steun voelen. Ik vind het prettig met dit positief ingestelde team bezig te zijn met de activiteiten waarmee geld wordt ingezameld en sponsors te zoeken. Verder heb ik me, samen met Ed, de man van de krant, als doel gesteld om meer bekendheid te geven aan het soort voorzieningen dat met de Roparun wordt gefinancierd door Texelaars hun verhaal te laten doen. De Roparun zie ik in sportief opzicht als uitdaging: de afstand die ik zal moeten fietsen is wel te overzien; dat we daarbij dag en nacht doorgaan met steeds korte rustperiodes lijkt me lastiger.

Emile Seegers - fietser

Ik ben Emile Seegers in 1981 aangespoeld op Texel, ik leerde Linda Heerschap kennen en wij zijn eerst samen de wereld wat rond gevaren. Ik was in die tijd op de grote vaart werkzaam en voer de hele wereld over. Linda voer later met mij mee. Wij hebben twee dochters en die hebben het ouderlijke huis al verlaten. Ik ben al weer lange tijd werkzaam bij CVI Texel. Hardlopen is een grote passie voor mij en loop sins 2001 vele afstanden, halve marathons hele marathons en ook de 60 van Texel. De laatste jaren ben ook gaan zwemmen en fietsen dat al gouw om sloeg in triathlon en veel zwemmen in zee. Sporten is gezond! Lekker bezig zijn. Kanker is een verschrikkelijke ziekte en het is niet vanzelfsprekend dat we allemaal maar gezond zijn, we kunnen het wel wat aansturen door gezond te eten en te leven. Mij is gevraagd of ik mee wilde als fietser in het Texel team. Lang hoefde ik er niet over na te denken en heb ja gezegd.

Maarten Koorn - fietser

Mijn naam is Maarten Koorn, 58 jaar geleden geboren op Texel en vader van drie twintigers, die in Den Haag wonen Na niet zo'n bijster sportieve jeugd heb ik ruim vijftien jaar geleden het fietsen ontdekt. Dit doe ik dan ook vaak, op de mountainbike, de racefiets of zo nu en dan naar Den Haag op en neer. Na zo'n twintig jaar aan de overkant gewerkt te hebben, werk ik al weer acht jaar op Texel. Eerst bij van Sambeek Truckservice daarna, sinds twee jaar, bij Aannemingsbedrijf Tatenhove in de functie van algemeen technisch medewerker. Zoals de meeste mensen heb ik kanker ook van dichtbij meegemaakt. Ik vind het dan ook fijn om op deze manier mijn steentje bij te kunnen dragen zodat de zieke medemens tot het laatst een menswaardig leven kan leiden

Maikel van der Gracht - chauffeur / kaartlezer en Webmaster

Mijn naam is Maikel van der Gracht en geboren in 1990. Sinds mijn twaalfde rende ik al rondjes met mijn vader in het bos. Sindsdien ben ik bezig met hardlopen. Toen ik op de middelbare school zat heb ik twee keer deelgenomen aan de Knippenbergloop in estafettevorm. Dit is een hardloopwedstrijd van Vlaardingen naar Den Helder met leerlingen van OSG de Hogeberg begeleid door docenten. Dit vond ik een erg leuke ervaring. Toen ik te horen kreeg dat er een Texels team deel ging nemen aan de RopaRun bedacht ik mij dan ook geen moment en melde me aan. Na 3 keer als loper deelgenomen te hebben ga ik dit jaar voor het tweede keer mee als chauffeur/kaartlezer. Ik verwacht weer dat dit een geweldig evenement gaat worden wat veel indruk op mij zal maken. Het geeft een voldaan gevoel om voor een goed doel een sportieve prestatie te leveren. Laten we er allemaal een groot evenement van maken en vooral het doel, geld ophalen om kanker te bestrijden, niet vergeten!

Ed Witte - chauffeur / kaartlezer

Mijn persoonlijke motivatie om me in te zetten voor de Roparun komt voort uit het het overlijden van onze zoon Daan in 2017. Daan had een ongeneeslijk soort hersenkanker en hij is een week na zijn twintigste verjaardag in september 2017 overleden. Bij zijn onverwachte opname in het VUmc in Amsterdam in mei 2015 hebben mijn vrouw en ik, en soms ook onze dochter en zijn vriendin, ruim een week gelogeerd in het gastenverblijf van het ziekenhuis. Een geweldige uitkomst als je zoals wij, door het wonen op een eiland, niet meer naar huis kunt reizen. Dit is één van de goede doelen die door de Roparun worden ondersteund. Ik hoop dat door de Roparun dit gastenverblijf en al die andere voorzieningen voor kankerpatiënten en hun gezinsleden kunnen blijven bestaan. Daar zet ik me graag voor in.

Leen den Braven - chauffeur / kaartlezer

Eduard Dijker - chauffeur / kaartlezer

Toen ik eind 2018 door mijn vriend en sportmaatje Ed Witte werd gevraagd of ik in 2019 met hem mee wilde om samen met hem in een busje mee te gaan als begeleiders van het Texelrunners team heb ik letterlijk geen seconde getwijfeld. Ik heb als vriend van dichtbij het ziekteverloop en overlijden van zijn zoon meegemaakt en het voelt goed om nu samen te helpen om in zijn nagedachtenis geld in te zamelen om de kwaliteit van leven van patiënten en hun gezin te verbeteren. Daarbij komt dat ik een hardloopverleden heb en daardoor al veel mensen kende die samen het team Texelrunners vormen. Ik heb er veel zin in en neem mijn loopschoenen mee in de bus!

Jaqueline van der Ploeg - Sportmasseur / sportverzorger

Mijn naam is Jacqueline van der Ploeg, ben getrouwd met Martijn Hegeman en samen hebben wij drie prachtige dochters. Ik ben werkzaam bij De Texelse Apotheek als apothekersassistente en ik ben als zzp-er werkzaam als masseuse. Recent heb ik de opleiding Sport -en Wellnessmassage opleiding in Haarlem gedaan. Roparun is onder de aandacht gekomen bij mij via mijn broer en media. Paar jaar terug ervaren hoe prettig een fijne huiskamer in het ziekenhuis kan zijn, die gerealiseerd was door de roparun. Ik hoefde niet lang na te denken toen ik gevraagd werd om mee te gaan, ik wil graag veel ervaring opdoen en hoe mooi is het dat je dan in team verband ook een supergoed doel steunt! Zelf ben ik een recreatieve hardloper, soms mag ik het van mijzelf geen hardlopen noemen, snel ben ik niet, maar ik haal hier wel veel voldoening uit. Ik hoop ervoor te zorgen dat dit team fit aan de start verschijnt en zo ook thuiskomt na een geweldige prestatie!

Plaatsje vrij! laat het ons weten. - sportmasseur / sportverzorger

Nog niet bekend. Voel je je geroepen om ons team te versterken, laat het weten!

Bea van der Ploeg - catering

Mijn naam is Bea de Ridder, getrouwd met Jan Nico van der Ploeg samen hebben wij twee gezonde dochters, wat een rijk bezit is. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Albert Heijn op Texel. Doordat mijn man zo enthousiast is over de Roparun lijkt mij het erg leuk dit een keer van dichtbij mee te maken, gelukkig zijn onze dochters op een leeftijd dat we ze met een gerust hart een weekend alleen thuis kunnen laten. Het doel spreekt mij zeer aan omdat ik enige jaren geleden getroffen ben geweest door kanker. Binnen onze familie hebben we ook (helaas) gebruik mogen maken van een door Roparun ondersteund project, dit geeft toch een extra stimulans om je ook in te zetten voor de Roparun.

Ans Timmer - catering

Mijn naam is Ans Timmer, getrouwd met Coen Schoonheden en werkzaam bij CVI Texel. Als toeschouwer heb ik vele binnenkomsten op de Coolsingel meegemaakt. Het is bijzonder en emotioneel te zien dat duizenden mensen zich op deze sportieve manier inzetten voor het leven van mensen met kanker. Met de diverse acties en het verzorgen van de catering kan ik nu ook iets bijdragen aan Team Texel Runners.

Hans Westdorp - chauffeur TBO bus

David van Logchem heeft mij gevraagd om mee te gaan als begeleider van de Texelrunners, ik ken hem goed omdat wij allebei fan van AZ zijn en wij ook regelmatig samen naar wedstrijden toe gaan. Echt lang nadenken was niet nodig, ik vind het een geweldig initiatief, waar ik van harte mijn steentje aan wil bijdragen. Ik ben werkzaam als eigen ondernemer in de recreatie sector en houd mij daar bezig met de verhuur van bungalows. Ook verricht ik administratieve taken voor een tweetal supermarkten. Daarnaast ben ik actief als penningmeester voor sportvereniging De Cocksdorp en de dorpscommissie Eierland. Ik sport een aantal malen per week. Ik denk dat deze run iets fantastisch gaat worden en voor mij zeker een super ervaring zal worden.

Harry Blauw - Chauffeur TBO bus

Ik ben Harry Blauw getrouwd met Lianne. Samen hebben wij 2 dochters Marielle en Simone. Wij wonen in het dorpje De Waal. Van beroep ben ik Taxi en Touringcar chauffeur bij TBO-Texel in Den-Burg. Ik rij veel personen die in een behandel traject zitten tegen de kanker, daarom vind ik het fijn om zo een steentje bij te dragen.