Twitter Roparun Facebook Roparun

Nieuws

24-02-2015 Bloembollenverkoop

De eerste bloembollenverkoop op 21 februari is met succes verlopen. Het was een koude dag maar door het enthousiasme van iedereen was het een groot succes. De voorraden worden weer aangevuld en op 28 februari is de volgende bloembollen verkoop en zullen de Texelrunners u weer te woord staan. Dus ook de blauwe druifjes zullen weer te koop zijn en grotere partijen narcissen.

Wij hopen u te zien bij onze kraam!

Hierbij een paar foto's die gemaakt zijn tijdens de bloembollenverkoop van 21 februari. 

20-02-2015 Update 18 maart Flessenactie 2015

Alle supermarkten doen mee aan een statiegeldflessen actie voor het goede doel

Deze week verschijnen er in vijf supermarkten bussen bij de statiegeldflessen inname punten.

 

Op de bussen staat het verzoek om uw flessenbon te doneren aan mensen die getroffen zijn door de ziekte kanker. Ook dit is één van de acties van de Texelse loopgroep ‘De Texelrunners’.

Met de statiegeldflessen actie zijn de Texelrunners extra blij omdat via deze weg met kleine bijdrages uiteindelijk toch een groot bedrag geleverd kan worden. De volgende supermarkten doen mee met de actie: Plus supermarkt De Cocksdorp, De Spar in Oosterend, De Spar in Oudeschild, Albert Heijn in Den Burg, en De Spar in Den Hoorn.

 

De actie duurt tot de start van de Roparun op zaterdag 23 mei.

De Texelrunners lopen met Pinksteren voor de vierde keer mee aan de Roparun. De langste non-stop estafette van de wereld. Op zaterdag 23 mei 2015 gaat in Parijs en Hamburg de 24-ste Roparun van start. De Texelrunners starten rond middernacht in Parijs. De finish is maandagmiddag 25 mei op de Coolsingel in Rotterdam, een afstand van ca. 530 kilometer. Met deze prestatie vragen de deelnemers aandacht voor de slogan van de Roparun; "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven!" Het doel is geld in te zamelen om de ziekte kanker, zonder uitzicht op genezing, enigszins dragelijk te maken voor eenieder die hiermee geconfronteerd wordt.

 

Doelen op Texel

Elk jaar krijgen 20, door kanker getroffen, gezinnen via de actie met de VVV en Texelse logiesverstrekkers een geheel verzorgde week op Texel aangeboden. Stichting Roparun heeft onlangs 20.000 euro bijgedragen aan de keuken voor de nieuw te bouwen hospice op Texel.

Tussenstand

Supermarkt 23 februari 28 maart
Albert Heijn €278,15 €431,93
Spar Oudeschild €10,20 €10,20
Spar Oosterend €0,00 €33,00
Spar Den Hoorn €24,90 €54,00
Plus Cocksdorp €150,00  
Jumbo de Koog   €60,50

Meer nieuws

Texelrunners na fantastisch avontuur terug op Texel


Datum: 29-05-2012

Het is weer voorbij. Waar we zo intensief naar toe hebben geleefd: de Roparun van 2012. Dat Texel dit jaar voor het eerst mee deed is niet onopgemerkt gebleven. Niet alleen voor het Texelse thuisfront maar ook onderweg hebben we de nodige belangstelling gehad van pers en publiek. "Hé Texel, zet hem op!", werd ons duizenden keren toegeroepen. De Texelrunners hebben een geweldig avontuur beleeft. 


Bij vertrek van de Maricoweg, konden we nog niet vermoeden wat het avontuur voor ons in petto had. Het uitvallen van een personenbusje tijdens de rit naar Parijs en de kapotte band van het andere personenbusje, gaf veel minder stress als verwacht. Toen al bleek dat we een goed team waren geworden en we hadden er alle vertrouwen in dat we het zouden halen.
Eigenlijk werd door het uitvallen van het busje, de grote bus tegelijkertijd grote en kleine bus. Dit kon alleen door de fantastische inzet van Johan Wiersma en Gerard Kriek. De lopers kregen hierdoor zelfs iets meer kans om hun rust te pakken, omdat ze met de grote bus naar het volgende wisselpunt vervoerd werden. Het was wel een nieuwe ervaring voor de meeste lopers om 's ochtends te lopen, 's middags,  's avonds en 's nachts. De spieren werden echter optimaal verzorgd door Marcel Verbeek en Remco Boogaard. Onderweg zijn we maar zelden de weg kwijt geraakt en de extra kilometers die we hierdoor hebben moeten maken komt waarschijnlijk niet boven de 10 uit (1 kilometer per hardloper) en dat kunnen niet veel teams zeggen. Bij een omleiding voor Antwerpen hebben we even naar de route moeten zoeken en de teams kwamen van alle kanten. We spraken een team die dit stuk al 2 keer hadden voor geoefend en toch nog verdwaald waren. Chapeau dus voor onze kaartlezers op de fiets en in de auto. Met Toon  en Robbert achter het stuur van het kleine busje hebben we ons heel veilig gevoeld, echt super! Naarmate de tocht langer duurde en de vermoeidheid langzaam voelbaar werd, werd de kermis langs de route groter en groter. Dit zorgde er zeker voor dat wij de tocht met erg veel enthousiasme en plezier hebben volbracht. Een groots onthaal in Numansdorp dat al begint met borden waarmee de Texelrunners verwelkomt worden buiten de bebouwde kom. En onze fans Cora en Clemens, die hun tuin helemaal hadden omgebouwd tot een stukje Texelpromotie vormde hierin toch wel het hoogtepunt. Of dit moest de finish zijn in Rotterdam op de Coolsingel waar ook de families van onze beide jongste lopers David en Martijn stonden, de ouders van Jeroen en onze inval fietser Roel Struick. Het was een groot feest. Na een leuk ritje met de fiets naar vijfsluizen waar de bussen geparkeerd stonden, werd de terugweg naar Texel aanvaard. In Den Helder wachten ons de volgende verassing; De Veerboot was volgehangen met spandoeken en er werd gejuicht en getoeterd, alsof Nederland wereldkampioen was geworden met voetballen. Wij mochten via het autodek de finish in Rotterdam nog een keertje over doen en liepen zo de boot op. Daar was een fanfare, bloemen, champagne en een hoop zoenen en knuffels! ECHT EEN GEWELDIGE ONTVANGST NA EEN FANTASTICH AVONTUUR. DANK, DANK, DANK!!!
 meer foto's            Lees ook het verslag van Jan Frederici uit het clubblad van AVTexel van juni 2012                                                                                                

Gerelateerd nieuws:

Volg de texelrunners

Texelrunners onderweg

Pech onderweg

De kop is eraf

Zware dag

Roparun voor Texelrunners geslaagd
Keer terug naar nieuwspagina.